Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Muškarac je pucao na policiju pa se zabarikadirao u stan

None Foto: Davor Javorovic/PIXSELL 5

Izvukli su ženu i djecu: Nakon dojave o obiteljskom nasilju u mjestu Šećerana prema policajcima koji su došli na intervenciju zapucao je njihov poznanik Z.S.

Pucnjevi pa potom i eksplozija odjeknuli su tijekom pregovora policije s naoružanim muškarcem koji se, nakon što je u subotu iza 16 sati pucao prema policajcima, zatvorio u stan u baranjskom selu Šećerana.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

[video: 1196619 / ]

POGLEDAJTE VIDEO

Glasnogovornik osječke policije o zabarikadiranom napadaču Reporterka: Danijela Mikola

Posted by 24sata on 12. kolovoza 2017

Policija nije znala s koliko oružja njihov stari poznanik raspolaže pa su situaciji pristupili oprezno. Blokirali su prilaze stanu kako neki zalutali metak ne bi pogodio nekoga od mještana i krenuli s pregovorima, koji još traju. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Drama u Baranji: Zatvorio se u stan, odjeknula je eksplozija Više na http://bit.ly/2hTIaRx Reporter: Danijela Mikola

Posted by 24sata on 12. kolovoza 2017

Kako je priopćilo Ministarstvo unutarnjih poslova policiji u Belom Manastiru je u subotu u 16.01 sati dojavljeno o obiteljskom nasilju u mjestu Šećerana. Kad su policajci stigli na intervenciju napadač Z.S. (35) ispalio je nekoliko hitaca iz vatrenog oružja prema njima te prijetio da će aktivirati ručnu bombu. Tom prilikom nitko nije ozlijeđen, a napadač se sam zatvorio u stan.
Članovi obitelji koji stanuju na istoj adresi uspjeli su se skloniti na sigurno, a na mjesto događaja stigla je Specijalna jedinica policije Osijek koja je okružila stan. Prema neslužbenim informacijama policija je prvo intervenirala u petak zbog navodne svađe u kući, a kad su stigli na intervenciju muškarac ih je omalovažavao i prijetio im, pa su ga priveli. Pustili su ga u subotu. Oko 16 sati ponovno je izbila svađa i policija je opet intervenirala.

- Znamo da je noćas prenoćio u policiji, ali ne znamo detalje. Sve je to počelo još prije par mjeseci. Bio je frustriran situacijom u kojoj se nalazi i navodno nezadovoljan jednom socijalnom radnicom, strahovao je da će mu oduzeti djecu. Ima sina od šest i i kćer od tri godine - rekao je susjed.

Z.S. je, kažu susjedi, s nekima od njih bio u svađi, a tvrde i da je “kratkog fitilja” i da lako plane. Prema pisanju Večernjeg lista radi se obitelji teškog socijalnog statusa. Z.S. živi u izvanbračnoj zajednici s dvoje djece u malom državnom stanu u zgradi staroj više od 100 godina. Navodno je u čestim sukobima sa susjedom, pa bi te svađe mogle biti, pričaju upućeni, povezane baš sa stambenim pitanjima.

Komentari (144)
  • Naravno a načelnik PP Beli Manastir je toliko nesposoban da će ova situacija nažalost završiti tragično. Osoba koja je svu tu baranjsku neimaštinu pretvorila u još veću svojim nestručnim, nesposobnim, zatucanim, debilnim radom. Pokažnjavao je svaku osobu koja je kročila nogom u baranju. Kada više nije imao za što ljude kažnjavati naređivao je policajcima da stoje pred supermarketom Konzum u centru BM i vijao ljude koji ne koriste pješački prijelaz i tako tražeći mrvice kako bi opravdao svoju guzicu i u očima osoba u Ravnateljstvu policije ispao odličan rukovoditelj i napredovao u službi. Stoga nije ni čudno da se ovakve stvari dešavaju u baranji dok je on ovdje i vjerojatno će ih biti još. Većina policijskih službenika je u njegovom mandatu otišla u mirovine dok je velik broj njih po bolovanjima i sporazumno raskinulo ugovor o radu zbog njegovog debilnog načina razmišljanja.

    12. 8. 2017,   22:12
  • Hitit 3-4 suzavca uletit unutra i rafalno po njemu

    12. 8. 2017,   21:16
  • I to je za ljude

    12. 8. 2017,   19:14