Obavijesti

News

Komentari 8

Premijer: 'Dogovorili smo jasan proces izrade Akcijskog plana'

Premijer: 'Dogovorili smo jasan proces izrade Akcijskog plana'

Akcijski plan nastoji u realnom okviru izvući one mjere koje bi se mogle provesti pa je puno manje bitno je li formulacija neke mjere ili cilja u cijelosti identična onome što je u strategiji, objasnio je Plenković

VIDEO

Premijer Andrej Plenković rekao je u srijedu novinarima u Bakru da je Posebno stručno povjerenstvo za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije u utorak dogovorilo vrlo jasan hodogram izrade Akcijskoga plana, te da raditi mistiku oko radnog dokumenta u fazi nacrta "djeluje malo preživahno i predinamično".

"Idemo tu mistiku pojedinih istraživačkih pokušaja malo kompletno demistificirati", odgovorio je premijer na pitanje kako je moguće da Akcijski plan bude toliko različit od same strategije obrazovanja, podsjetivši da je Strategija, koju je Hrvatski sabor usvojio 2014. godine, okvirni dokument koji zahtijeva svoj provedbeni dokument.

Akcijski plan, dodao je, nastoji u realnom okviru, a to su dvogodišnji akcijski planovi, izvući one mjere koje bi se mogle provesti. Prema tome, napomenuo je, puno je manje bitno je li formulacija neke mjere ili cilja u cijelosti identična onome što je u strategiji.

"Bitno je da je Posebno stručno povjerenstvo jučer održalo sjednicu, na kojoj smo bili i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i ja, gdje smo dogovorili vrlo jasan hodogram s precizno utvrđenim odgovornostima pojedinih članova posebnog stručnog povjerenstva, da dovrše rad na nacrtu uz input odgovarajućih tijela državne uprave te da dokument konsenzualno od strane članova povjerenstva bude prezentiran na našem idućem susretu 8. rujna", istaknuo je premijer Plenković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Prema tome, raditi mistiku oko radnog dokumenta u jednoj fazi nacrta djeluje malo preživahno i predinamično. Ako je nacrt, tretirajte ga kao nacrt", rekao je Plenković, koji je u srijedu sa suradnicima posjetio Industrijsku zonu Bakar.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u utorak nakon sjednice Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije, da je na sastanku zaključeno kako će se prijedlog Akcijskoga plana za provedbu spomenute strategije izraditi do 8. rujna ove godine, pri čemu je dogovorena nešto drukčija metoda izrade.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag