Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Premijer je na meniju: Plenki strepi jer je idući na redu...

None Foto: 24sata/24sata

Nakon osude Martine Dalić i Zdravka Marića, sada je povjerenstvo krenulo na sam vrh - po premijera Andreja Plenkovića. Što mu se piše, pročitajte u novom broju Expressa

U rujnu je Povjerenstvo nakon inicijalnih provjera i očitovanja odlučilo pokrenuti postupak protiv premijera Andreja Plenkovića. Kad se vide razlozi, teško se može zaključiti da bi se mogao izvući s obzirom na odluku o Dalić, doznaje novi Express, koji je u petak na kioscima.

Povjerenstvo je, naime, postupak protiv premijera Plenkovića pokrenulo upravo zato što je Vlada s njim na čelu također cijelo vrijeme tajila članove neformalne radne skupine. Postupak je pokrenut i zato što je Plenković osobno znao da je Ante Ramljak jedan od tvoraca zakona, no Vlada ga je poslije ipak predložila sudu za povjerenika.

I na kraju, izbjegao je dati informacije i Saboru kad su ga upitali za njih. Dakle, sve je apsolutno jednako kao kod Dalić - koju je Povjerenstvo proglasilo krivom - a koja je bila dio iste te Plenkovićeve vlade. Povjerenstvo je odlučilo pokrenuti postupak unatoč dugačkom i širokom obrazloženju Vlade u kojem se cijeli slučaj pokušava relativizirati.

Premijer Andrej Plenković rekao je ovih dana da Vlada može, ali ne mora, osnivati formalne radne skupine, no na to mu se grlo stislo, morao je otpiti gutljaj vode... Što mu se piše, pročitajte u novom broju magazina Expressa, od ovog petka na svim kioscima.

Foto: 24sata/24sata

Tema: Hrvatska

Komentari (42)
  • Vidi se na premijeru da umire od straha od ovog uzaludnog Povjerenstva !

    6. 12. 2018,   20:19
  • Smiješno ... pa tko može maknuti Plenkija? Beljak, Bero i Pernar.... hi, hi... ekipa ko iz Alana Forda!

    6. 12. 2018,   19:52
  • Nekima je ljubav stvarno zasljepćujuća.

    6. 12. 2018,   19:21