Obavijesti

News

Komentari 53

Premijer: Mi šaljemo u Srbiju poruke mira, ali želimo i istinu

Premijer: Mi šaljemo u Srbiju poruke mira, ali želimo i istinu
1

Premijer je izrazio poštovanje prema braniteljima koji su prije 23 godine sudjelovali u "Oluji " označivši kraj rata i petogodišnjeg ekonomskog nazadovanja Hrvatske

VIDEO

Premijer Andrej Plenković  u subotu je u Kninu na obilježavanju Dana pobjede ustvrdio nedvojbenu činjenicu o velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku, ali i istaknuo da danas, 23 godine nakon vojno-redarstvene operacije "Oluje", Hrvatska šalje Srbiji i srpskoj manjini poruke istine, suradnje i mira. 

"Mi smo poslali brojne poruke u zadnje dvije godine Srbiji u kojima želimo suradnju i mir, no želimo i istinu. Za sve nas je nedvojbeno da je veliku agresiju izvršio Milošević i velikosrpski režim na hrvatskom teritoriju. Želimo da se srpska manjina u Hrvatskoj dobro osjeća i radimo na tome stalno stoga šaljemo poruke istine, suradnje i mira", poručio je premijer u razgovoru za HRT ispred kninske tvrđave gdje će večeras biti priređen prijem za ratne zapovjednike iz Domovinskog rata.

Premijer je izrazio poštovanje prema braniteljima koji su prije 23 godine sudjelovali u "Oluji " označivši kraj rata i petogodišnjeg ekonomskog nazadovanja Hrvatske. 

"Došli smo u Knin odati počast. Oluja je najveća vojna pobjeda u povijesti Hrvatske, u samo četiri dana oslobođeno je tri četvrtine okupiranog područja Republike Hrvatske", rekao je Plenković, posebno istaknuvši ulogu generala Mladena Markača i Ante Gotovine koji će večeras biti odlikovani najvećim hrvatskim odličjima.

Izrazio je i zadovoljstvo što će se upravo sutra, na Dan pobjede, javnosti predstaviti tri višenamjenska borbena zrakoplova F 16 koja će tijekom središnje proslave nadletjeti Knin.

Istaknuo je i da je nabava tih borbenih zrakoplova bila odličan odabir koji jača hrvatsku sigurnost i snaži Hrvatsku u svakom pogledu. 

Govoreći o braniteljima, podsjetio je na brigu koju njegova vlada vodi o braniteljima i njihovim obiteljima, da je u proteklih godinu dana donesen jedinstven zakon o hrvatskim braniteljima te da su proračunska sredstva namijenjena braniteljskoj populaciji uvećana za pola u odnosu na 2016.

Na kraju se osvrnuo i na poreznu reformu ustvrdivši da joj je cilj rasteretiti građane i poduzetnike.

 "Ambicija nam je imati i ove godine suficit, siguran sam da ćemo ovim poreznim potezima omogućiti da građani imaju više sredstava za život", poručio je Plenković. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa