Obavijesti

News

Komentari 10

Premijer o izgradnji brze ceste: 'To je projekt koji znači život'

Premijer o izgradnji brze ceste: 'To je projekt koji znači život'
1

U govoru na svečanoj sjednici povodom Dana Virovitičko-podravske županije premijer je istaknuo da je njegova Vlada kreirala model suradnje jedinica lokalne samouprave i Vlade koji je 'bez presedana'

VIDEO

Premijer Andrej Plenković  i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u posjetu su Virovitičko-podravskoj županiji. Premijer je obišao novoizgrađeno krilo Opće bolnice Virovitica vrijedno 50 milijuna kuna. 

bolnica

Jedan od glavnih razloga posjeta ovoj županiji je 9. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem koja će se održat u 14 sati u Orahovici, a predsjedat će premijer. 

Cesta Vrbovac, Bjelovar i Viroviticu - prioritet broj jedan

Na svečanoj sjednici Županijske skupštine Plenković je, između ostalog, istaknuo kako želi da se Virovitičko-podravska županija kvalitetno razvija te kako će Vlada biti partner u tom procesu.

Posebno je istaknuo projekt izgradnje brze ceste koja spaja Vrbovac, Bjelovar i Viroviticu.

zupanija

- To je projekt koji za vas znači život, koji za vas znači razvoj gospodarstva, jednostavniji, ugodniji, brži život. U travnju smo otvorili dionicu od Vrbovca do Farkaševca. U tijeku je nova dionica od Farkaševca do Bjelovara. Ova cesta, duga 94 kilometra, koja će spojiti Vrbovac, Bjelovar i Viroviticu, sve do Terezinog Polja - za vas je prioritet broj jedan. Vidi se da je to element koji nedostaje. Siguran sam da bi ovaj poduzetni, borbeni i tvrdoglavi duh ove županije došao još bolje do izražaja. Projekt je u svim strateškim dokumentima Hrvatskih cesta, o tome vode računa ministar Oleg Butković -  kazao je Plenković. 

zupanija

Kolinda: Žurno rješavanje demografskog problema

Istaknuo je i  da je njegova Vlada kreirala model suradnje jedinica lokalne samouprave i Vlade koji je 'bez presedana'.

 - Već krajem ove godine kada se dovrši spajanje Ureda državne uprave sa Županijama, vidjet ćete koliko će se osnažiti uloga Županija u našem teritorijalnom ustroju, ali i u smislu njihovih kompetencija i svega onoga što mora biti objedinjeno za bolju i kvalitetniju uslugu svim građanima. To je veliki iskorak i velika reforma - rekao je Plenković.

zupanija

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je podsjetila na žurnost rješavanja demografskog problema, koji je najizraženiji u županijama izravno pogođenim velikosrpskom agresijom.
- Paradoks je našeg dosadašnjeg poratnog razvoja da su ta područja najviše ugrožena. Pred tim ne možemo i ne smijemo zatvarati oči. Zato je od najveće važnosti tim županijama omogućiti pojačanu državnu skrb - naglasila je predsjednica.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca