Obavijesti

News

Komentari 66

'Do sredine tjedna imat ćemo imena povjerenika i zamjenika'

'Do sredine tjedna imat ćemo imena povjerenika i zamjenika'
6

Imat ćemo novu upravu od više članova. Danas dolaze predstavnici vjerovnika dati podršku Vladu. Svi zajedno radimo na tome da proces završi 10. srpnja, kazao je Darinko Kosor

VIDEO

Premijer Andrej Plenković sazvao je za 12 sati u Banskim dvorima sastanak na koji je pozvao predstavnike koalicijskih partnera. Nakon sastanka čelnik HSLS-a Darinko Kosor rekao je novinarima kako će se sredinom tjedna znati tko će biti novi povjerenik za Agrokor te njegovi zamjenici.

- Do sredine tjedna ćemo imati povjerenika i njegove zamjenike. Predsjednik Vlade reći će vrlo brzo u idućih par dana - rekao je Kosor. Vjeruje da će situacija biti riješena. 

- Apsolutno. Imat ćemo novu upravu od više članova. Danas dolaze predstavnici vjerovnika dati podršku Vladu. Svi zajedno radimo na tome da proces završi 10. srpnja. Ako tada dođe do nagodbe, onda je ova saborska većina i predsjednik Vlade uspio da bez ijedne kune poreznih obveznika izvučemo Agrokor iz problema, a svi znamo da su dugovi 60 milijardi kuna. A ako ne, onda smo svi u problemu - rekao je.

- Shvatio sam da postoji nekoliko kvalitetnih kanidadata i da će se ići na jedno cjelovito rješenje u jednom najkraćem mogućem roku. Šteta da to nije do sada već riješeno, ali ako to bude tako kako je premijer informirao, to je to - rekao je Radimir Čačić (Reformisti).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Razgovaralo se o radu Sabora ovaj tjedan i o Agrokoru - rekao je HDZ-ov Branko Bačić nakon sastanka sa koalicijskim partnerima. Nije želio otkriti o kojim imenima se radi i tko će biti novi povjerenik.

- Zajednički cilj nam je da povjerenik završi posao u rokovima i da nagodba bude što je moguće bolja za gospodarstvo, zaposlenost i industriju. Tu smo usuglašeni s premijerom i ima naše povjerenje- rekao je šef HNS-a Ivan Vrdoljak.

Uoči sastanka Milan Bandić stanje oko Agrokora nije htio komentirati. HNS-ov Milorad Batinić je rekao da ne želi špekulirati oko Ramljakovog nasljednika.

Upitan za komentar kritika oporbe da sve ide sporo, kazao je da je sporo onima koji ne donose odluke.

- Odluke se ne donose preko noći i tu se mogu složiti s premijerom - on mora dobro i kvalitetno promisliti o odluci - rekao je Batinić i dodao da je uvjeren da će premijer oko povjerenika pitati ne samo HNS, nego i sve partnere.

Ispituju Gazdine optužbe: Sad je i Ramljak na udaru DORH-a
Ispituju Gazdine optužbe: Sad je i Ramljak na udaru DORH-a

U Banske dvore je u ponedjeljak nešto ranije došao i predsjednik sabora Gordan Jandroković koji je na pitanje novinara da li će se danas znati ime Ramljakovom nasljednika rekao: "Vidjet ćemo". 

Ministri složni: Na Ramljakovu zamjenu neće se dugo čekati
Ministri složni: Na Ramljakovu zamjenu neće se  dugo čekati

U 15 sati premijeru su došli i predstavnici vjerovnika Agrokora među kojima su i Marica Vidaković, prokuratistica Kraša i Mato Brlošić, predstavnik malih dobavljača. koji žele razgovarati o novom povjereniku za Agrokor nakon što je Ante Ramljak podnio ostavku.

Osim njih, na sastanak su stigli i Miljenko Živaljić predsjednik uprave Zagrebačke banke, Sergei Volk iz Sberbanke te Thomas Wagner iz Knighthead fonda

Za 17 sati sazvano Nacionalno vijeće i Predsjedništvo HDZ-a u središnjici te stranke na Trgu žrtava fašizma.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti