Obavijesti

News

Komentari 70

Plenković s bankarima: Ako se provede zakon, dajemo novac

Plenković s bankarima: Ako se provede zakon, dajemo novac
1

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se danas s predstavnicima Sberbanka, VTB Bank (Austria), Erste&Steiermarkische, Raiffeisenbank te Privredne i Zagrebačke banke

VIDEO

Premijer Andrej Plenković sastao se u četvrtak s koorodinacijskog odbora banaka s kojima je razgovarao o 'lex Agrokoru', a predstavnici banaka su pozdravili donošenje tog zakona i izrazili spremnost da osiguraju likvidnost Agrokora i sigurnost dobavljačima, ako dođe do primjene zakona, priopćeno je iz Vlade. 

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se danas u Banskim dvorima s predstavnicima Sberbanka, VTB Bank (Austria), Erste&Steiermarkische, Raiffeisenbank te Privredne i Zagrebačke banke na njihov zahtjev, navodi se u priopćenju Službe za odnose s javnošću Vlade.

Predsjednik Vlade, kako se nadalje navodi, predstavnike banaka detaljnije je upoznao sa Zakonom o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja, koji je danas usvojen u Hrvatskom saboru, te nastojanjima koje poduzima Vlada Republike Hrvatske vezano uz financijske poteškoće u Agrokoru kako bi zaštitila gospodarsku i financijsku stabilnost Hrvatske. 

Predstavnici Koordinacijskog odbora banaka pozdravili su donošenje zakona te izrazili spremnost da osiguraju likvidnost kompanije i sigurnost dobavljačima ukoliko dođe do primjene Zakona", zaključuje se u priopćenju Vlade.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatski sabor danas je usvojio Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja, popularno zvan 'lex Agrokor'. 

Taj je Zakon danas objavljen i u Narodnim novinama (broj 32/2017.), a kako je predviđeno da na snagu stupi prvog dana od dana objave, Zakon će na snazi biti od sutra, 6. travnja.

Ranije danas s članovima koordinacijskog odbora banaka sastao se glavni izvršni direktor za restrukturiranje Agrokora Antonio Alvarez III. koji je, nedugo nakon izglasavanja Zakona u Saboru, izjavio da su banke spremne financirati operativno poslovanje i operativne financijske potrebe koncerna, pod uvjetima prioriteta prema "lex Agrokoru".

Alvarez je u izjavi novinarima u Agrokoru rekao kako se sastao sa svim članovima koordinacijskog odbora banaka, uključujući Erste banku, Intesa San Paolo (PBZ), Raiffeisenbank, Sberbank, Unicredit (Zagrebačka banka) i VTB banku.

"Oni nastavljaju podržavati daljnje poslovne operacija grupe kao i sve druge doprinose, posebno zaposlenika i dobavljača tijekom ovog izrazito neizvjesnog razdoblja. Oni jednoglasno izražavaju podršku i namjeravaju financirati operativno poslovanje i operativne financijske potrebe grupe pod uvjetom prioriteta prema novom Zakonu izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja, koji je upravo izglasan u Hrvatskom saboru", rekao je Alvarez.

Dodao je kako to moraju potvrditi i kreditni odbori tih banaka, "koji su upravo u ubrzanom procesu". 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag