Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Premijer potvrdio pad BDP-a: Hrvatska je službeno u recesiji

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

I druge države u okolini također su u recesiji. Moramo potaknuti javne tvrtke da pokrenu investicije, a ako do toga ne dođe, mi ćemo biti krivi, rekao je Milanović

Tromjesečni bruto domaći proizvod u prvom tromjesečju 2012. realno je manji za 1,3 posto u odnosu na isto tromjesečje 2011. Riječ je o prvim procjenama Državnog zavoda za statistiku. 

Ovaj pad BDP-a objavio je i potvrdio premijer Zoran Milanović na sjednici Vlade. 

Premijer je rekao da se radi o očitom padu i da je Hrvatska službeno u recesiji, ali da je takva situacija i diljem Europe.

- To nam govori da je pred nama puno posla, s tim moramo raditi. I druge države u okolini također su u recesiji. Nas to ne zadovoljava, učinit ćemo sve da pokrenemo investicijski ciklus. Moramo potaknuti javne tvrtke da pokrenu investicije, a ako do toga ne dođe, mi ćemo biti krivi - rekao je premijer.

Komentari (206)
  • Otkriva toplu vodu. Poskupe abnormalno benzin, plin, struju, dignu PDV i sve što se može dići i onda trošimo manje benzina, manje struje, manje plina, manje kupujemo - i šta onda - padne proizvodnja - zar im za to treba doktor ekonomije - da su pitali čobana na livadi to bi im objasnio.

    31. 5. 2012,   11:51
  • Ja mu ne vjerujem ni rijeci! Kakva recesija? Pa Zg Holding je kupio nove aute, gradi se novi Cvjetni, ljudi prodaju bubrege jer im rastu kao gljive poslije kise, Soraji rastu cice, ovi iz sorvajvora dobivaju 50000 eura.... Koja kriza?

    31. 5. 2012,   12:56
  • Sada smo i službeno u recesiji, možda nam bude bolje, jer ova neslužbena nas je dotukla!

    31. 5. 2012,   12:01