Obavijesti

News

Komentari 143

'Premijer se ponaša kao netko tko će uskoro biti u opoziciji'

'Premijer se ponaša kao netko tko će uskoro biti u opoziciji'
1

Tomislav Karamarko je demantirao da se HDZ ikada zalagao za devalvaciju kune te podsjetio da se i u najtežim godinama zalagao za stabilnost nacionalne valute

VIDEO

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko demantirao je da se njihova stranka ikada zalagala za devalvaciju kune te podsjetio da se 'HDZ i u najtežim godinama zalagao za stabilnost nacionalne valute'

- Naravno da to nije točno, premijer vadi iz konteksta ono što ne treba vaditi iz konteksta, ono što je izrečeno na našem gospodarskog forumu. Premijer se ponaša kao netko tko će uskoro biti u opoziciji. On se počeo baviti problemima na kojima radimo s našim prijateljima Bavarcima. Mi ćemo isto štititi tečaj kune, u pitanju su strukturne reforme, rad javnih poduzeća i poticanje malog i srednjeg poduzetništva. To što je on danas ispalio i imao jedan monolog skoro čak i domoljubni što je mene iznenadilo, ali promašio je cijelu loptu, kazao je Karamarko u četvrtak u Dubrovniku.

Karamarko je prokomentirao je i izjavu kako bi SDP-u trebalo manje od pet godina za izlazak iz krize.

- Vidimo kako smo izašli iz krize nakon tri i pol godine njihove vladavine. Sad su sjetili, posjećuju pučke kuhinje i studentske menze. Premijer se služi sitnim smicalicama koje su vjerojatno rezultat rada njihovih skupih PR-ovaca - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

O zaduživanju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima kazao je kako je njihov interes u kamatama.

- Naša Vlada je postala stručnjak u zaduživanju, a ovo je prvi puta da imaju neku normalnu kamatu obzirom da je cijena kapitala u svijetu pala pa su puno, puno ranije mogli imati kredite za manju kamatu. 

Karamarko je kazao da je HDZ u minusu jer su ove godine imali velike troškove, pobjedničku kampanju i jer nemaju nikakvog prihoda osim iz proračuna. 

- Imali smo nešto donacija, a nažalost poslujemo kao i većina poštenih tvrtki u Hrvatskoj.

Osvrnuo se i na izjavu Milanovića kako je jedina pomoć Hrvatima u BiH podržavanje europskog puta.

- Premijer je otkrio Ameriku. Mi se cijelo vrijeme borimo za ravnopravnost Hrvata u BiH. Hrvati tamo imaju manje prava nego manjine u Hrvatskoj, kazao je.

Uhićenje Branimira Glavaša nije htio komentirati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 143
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.