Obavijesti

News

Komentari 28

"Premijera smo obavijestili o problemima na granicama"

"Premijera smo obavijestili o problemima na granicama"
1

Sustavne granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze na svim granicama Europske unije, uključujući i nad građanima EU, na snazi je od jučer, 7. travnja

VIDEO

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić rekao je u subotu u Konavlima da je policija izvijestila premijera Andreja Plenkovića o problemima na granicama zbog strožeg nadzora te kako ovu odluku, koja opterećuje kako granice, tako i pogranična područja, trebaju promijeniti odgovorni ljudi Europske unije.

Odgovarajući na novinarski upit o tome kako se policija sprema za predstojeće uskrsne blagdane s obzirom na pojačan nadzor na granicama, Orepić je istaknuo kako je stroži nadzor direktiva EU.

''Ovo je nametnuta obaveza od strane Europskog parlamenta i moramo to provoditi. Ali iznimno su zabrinjavajuća izvješća s granice. Policija je već reagirala i izvijestila premijera koji već radi po tom pitanju. Pokušavamo ovo iskomunicirati s onima koji su donijeli ovakve odluke da bi se promijenilo stanje'', rekao je Orepić.

Upitan na koji način promijeniti stanje prije uskrsnih blagdana, Orepić je samo ponovio kako ''možemo biti odgovorna članica EU''.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

''Možemo biti odgovorna članica Europske unije i iskomunicirati sve s odgovornim ljudima i potaknuti promjenu ove odluke koja operećuje ne samo granične prijelaze nego i cijelo pogranično područje kada je u pitanju promet'', istaknuo je on.

Sustavne granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze na svim granicama Europske unije, uključujući i nad građanima EU, na snazi je od jučer, 7. travnja. Pooštrene kontrole uvedene zbog sigurnosnih razloga i pojačane prijetnje terorizma i drugih kriminalnih aktivnosti, već su jučer izazvale višesatna čekanja na hrvatskim graničnim prijelazima i duge kolone vozila.

Inače, ministar Vlaho Orepić i Mostov kandidat za župana dubrovačko-neretvanskog Nikola Grmoja u Konavlima su došli dati potporu Nezavisnoj listi Konavle.

HAK: Gužve na graničnim prijelazima

Zbog sustavnih graničnih kontrola na više je graničnih prijelaza gust promet uz čekanja. Promet je srednje gust na glavnim cestovnim pravcima, gradskim cestama i na obilaznicama, a povremeno pojačan na prilazima graničnih prijelaza.

Kako je javio Hrvatski autoklub (HAK) u 19 sati, gust promet uz čekanja, ponegdje i do 2 sata, trenutno je na graničnim prijelazima: Pasjak - ulazak oko 1 sat; Maljevac - izlazak oko 40 minuta; Hrvatska Kostajnica - čekanje oko 45 minuta; Duboševica - ulaz oko 1,5 sat; Županja - izlaz oko 1,5 sat; Slavonski Brod - čekanje oko 1 sat u oba smjera; Bajakovo - izlaz čekanje oko 2 sata; Zaton Doli - ulaz oko 45 minuta; Ličko Petrovo Selo - izlaz oko 1 sat.

Na ostalim graničnim prijelazima sa Slovenijom, Srbijom i BiH u putničkom prometu čekanja su do pola sata.

Pojačan je promet teretnih vozila na GP-ima: Bajakovo izlazak, kolona teretnih vozila 2 km; Bregana - izlazak, kolona oko 1 km; 
Vozačima se savjetuje da prije polaska na put provjere svoje dokumente i stanje u prometu na graničnim prijelazima, izbjegnu putovanje tijekom vikenda kada će zbog pojačanog prometa i gužve biti veće, te da budu strpljivi i slijede upute granične policije.

Promet je srednje gust na glavnim cestovnim pravcima, gradskim cestama i na obilaznicama, a povremeno pojačan na prilazima graničnih prijelaza. Vozi se bez posebnih ograničenja osim na dionicama na kojima se zbog radova vozi prema privremenoj regulaciji.
Trajekti i katamarani plove redovito.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a