Obavijesti

News

Komentari 168

Preminula Milka Zadro, majka heroja iz Vukovara Blage Zadre

Preminula Milka Zadro, majka heroja iz Vukovara Blage Zadre
3

Cijela obitelj Zadro stala je u obranu grada predvođena Milkinim sinom Blagom Zadrom, koji je poginuo 16. listopada 1991. godine. Milka je u ratu izgubila i unuka Roberta...

VIDEO

U 98. godini u Vukovaru je preminula Milka Zadro, majka vukovarskoj heroja Blage Zadre. Umrla je okružena članovima obitelji u Domu za starije i nemoćne gdje je živjela u miru proteklih godina. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:19

Deset članova obitelji Zadro branilo je Vukovar u vrijeme Domovinskog rata, predvođeni njenim sinom Blagom Zadrom. Suprug Jozo također je bio branitelj grada, zarobljen je 20. studenog 1991. godine, nakon čega je prošao pakao logora u Begejcima, Sremskoj Mitrovici i beogradskom zatvoru. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Razmijenjen je, a potom je umro 1995. godine. Vukovar su u vrijeme okupacije branili i drugi članovi njene obitelji, sin Stanko, kćeri Danica i Marica, unuci Tomislav i Damir, pa čak i unuka Sanja. Unuk Robert prošao je pakao Vukovara ali se nastavio boriti na drugim ratištima i poginuo je 10. travnja 1992. godine na Kupresu.

Suze majke hrabrosti: Kolinda odlikovala mamu Blage Zadre
Suze majke hrabrosti: Kolinda odlikovala mamu Blage Zadre

"Umrla je majka najvažnijeg vukovarskog branitelja. Njena žrtva za ovaj grad bila je ogromna jer bez Blage i Tomislava Merčepa ne bi bilo ni obrane grada Vukovara. Naša bi povijest bez njih izgledala posve drugačije. Bila je to iznimno ponosna i hrabra žena i majka koja je u ratu izgubila i sina i unuka, kasnije i supruga. Proživjela je pakao u životu  i hvala joj što je izdržala i ostala živjeti u Vukovaru" rekao je povodom smrti Milke Zadro Tomislav Josić, predsjednik Savjeta za branitelje grada Vukovara i vukovarski branitelj sa Trpinjske ceste. 

Milku Zadro protekle je godine predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odlikovala Redom Danice Hrvatske s likom Katarine Zrinske, kojom prilikom su joj se, u ime majke, zahvalili Stanko i kćerke koji također još uvijek žive u Vukovaru. 

Pokop vukovarske majke Milke Zadro biti će u petak u 15 sati na centralnom groblju

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 168
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a