Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Preminuo don Anto Baković, guru populacijskog pokreta

None Foto: Screenshot

U nesmiljenoj borbi za demografsku obnovu sredinom 90-ih često je nastupao u medijima. 'Množite se da nas bude više', poručivao je tada don Anto Baković

Svećenik koji je utemeljio nekoliko pronatalitetnih udruga, Anto Baković, umro je u KBC-u Zagreb. Kako je izvijestila Informativna katolička agencija, od 6. siječnja nalazio se u Svećeničkom domu sv. Josipa, a u četvrtak ujutro prevezli su ga u bolnicu, gdje je i umro. 

Don Anto Baković je uređivao i izdavao Narod, mjesečnik za demografsku obnovu i duhovni preporod. U nesmiljenoj borbi za demografsku obnovu sredinom 90-ih često je nastupao u medijima. 

- Množite se da nas bude više - poručivao je tada don Anto Baković. 

Svojim idejama ostao je vjeran do smrti. Tako je u jednom od zadnjih intervjua, koji je dao prije tri godine za tportal, ustvrdio:
- Ništa nije važnije nego da se narod održi. Demografi najavljuju smrt hrvatskog naroda. Svake godine nestaje grad veličine Karlovca. Današnja je Hrvatska staračka država. 

Poznata je i njegova izjava kako je na Hrvatskoj televiziji sa zgražanjem gledao dva sata erotski film “Emanuela”. Neki će ga pak pamtiti kad je u televizijskoj emisiji sav ozaren kimao glavom slušajući pjesmu “Svaki spermij je svet” iz filma “Smisao života” skupine britanskih komičara Monthy Pythona. 

Brojne njegove izjave završavale su u rubrici “Greatest shits” tjednika Feral tribune.

Komentari (36)
  • Spokoj mu vjecni daruj Gospodine,lahka ti Hrvatska gruda.

    26. 1. 2017,   19:53
  • sjećam se kad je bio u poprilično popraćen u medijima u mom gradu je osvanuo grafit : oluja kurcem ! u potpisu don anto baković

    26. 1. 2017,   19:56
  • A bidan dugo je bolovao a to ne želim nikom!!!!

    26. 1. 2017,   19:03