Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Preminuo prof. Milan Ramljak: Bio je u četiri hrvatske vlade

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izrazio je sućut obitelji Milana Ramljaka ističući kako je sa žalošću primio vijest o smrti uglednoga i osobno mu dragog profesora

Profesor Milan Ramljak, potpredsjednik četiriju vlada i bivši ministar pravosuđa, umro je u 80. godini, a u brzojavu sućuti premijera Andreja Plenkovića u četvrtak stoji kako je Ramljak kao profesor, znanstvenik i političar dao velik doprinos u svim područjima svojeg djelovanja na dobrobit domovine Hrvatske.

Milan Ramljak rodio se 1938. u Čitluku kod Posušja. Predavao je na zagrebačkome Pravnom fakultetu, a bio je i redovit član Hrvatskog diplomatskog kluba. Bio je i hrvatski veleposlanik u Austriji i Njemačkoj.

Milan Ramljak bio je potpredsjednik Vlade od svibnja 1990. do kolovoza 1992. te od svibnja 1998. do travnja 1999., kada je obnašao i dužnost ministra pravosuđa.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izrazio je sućut obitelji Milana Ramljaka ističući kako je sa žalošću primio vijest o smrti uglednoga i osobno mu dragog profesora.

"Ugledan  i osobno mi drag profesor Pravnoga fakulteta, znanstvenik i političar dao je velik doprinos u svim područjima svojeg djelovanja na dobrobit domovine Hrvatske.  

U javnosti će gospodin Milan Ramljak ostati osobito upamćen po sudjelovanju u radu nekoliko hrvatskih vlada na dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra pravosuđa te kao veleposlanik. 

U ovim tužnim trenucima za Vašu obitelj, molim Vas da primite izraze duboke i iskrene sućuti u moje osobno ime i u ime Vlade RH, napisao je premijer u brzojavu sućuti.

Komentari (13)
  • jedan od brojnih Tudjmanovih Hercegovaca...,milijarder...

    25. 1. 2018,   18:37
  • multimiljarder iz tudjmanovih 200

    25. 1. 2018,   18:35
  • Kod njega položih Nauku o upravi. Počivao u miru, profesore. Laka ti hrvatska zemlja.

    25. 1. 2018,   23:33