Obavijesti

News

Komentari 75

Preokret na suđenju Smiljani: Pozvali su četiri nova svjedoka

Preokret na suđenju Smiljani: Pozvali su četiri nova svjedoka
4

Klimava optužba: Svjedoci koje zove tužiteljstvo dobro poznaju Smiljanina i Jasminina oca Martina Dominića te kažu kako nije istina što se priča za njega

VIDEO

Suđenje Smiljani Srnec (45) zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić (23) lagano ulazi u završnu fazu, a tužiteljstvo, prema svemu sudeći, nije posve zadovoljno iskazima svjedoka koje smo dosad imali priliku čuti.

Pokretanje videa...

01:16

Kako bi pojačali svoj slučaj i učvrstili tvrdnje da je jedino Smiljana imala motiv ubiti sestru te njezino tijelo sakriti u zamrzivač, gdje je ostalo punih 19 godina, na sud zovu i nove svjedoke. Prema našim informacijama, oni dosad nisu ispitani u odvjetništvu ni policiji tijekom istrage, pa će biti vrlo zanimljivo čuti što oni znaju o odnosima u obitelji Dominić Srnec. Riječ je o Borisu K. iz Palovca, Vladimiru M. iz Strelca, Sonji Š. iz Varaždina te Ranku D. iz Male Subotice.

Neki od njih već su davali izjave u medijima nakon pronalaska tijela u škrinji u Palovcu. Ranko je vlasnik kafića u Maloj Subotici u koji je zalazio Smiljanin i Jasminin otac Martin Dominić Fredi. Nakon nekoliko gemišta tamo bi se uhvatio za džep i krenuo do džuboksa. Pustio bi pjesmu Kemala Montena “Sarajevo, ljubavi moja” i počeo pjevati, a potekle bi mu suze. Puštao bi je nekoliko puta zaredom. Fredi je u kafić Kocka dolazio jedanput na tjedan. Uvijek sam. Završio bi posao i došao na gemišt.

Čeka se njezina strana priče: Hoće li Smiljana progovoriti?
Čeka se njezina strana priče: Hoće li Smiljana progovoriti?

- Zvao ju je ‘moja Jaca’. Strahovito ju je volio. Ma ne mogu vam ni opisati što je njemu značila Jasmina. Izlaz iz tuge i bijeg od stvarnosti pronalazio je u nogometu. Cijelo mjesto dolazilo ga je gledati. Kad bi netko faulirao Fredija, svi oko stadiona bismo skočili. Toliko su ga svi voljeli da bi, kad bi on dobio udarac, zaboljelo sve nas - rekao je Ranko krajem veljače.

Boris iz Palovca bio je vrlo blizak s Jasminom Dominić te je kao dijete često bio u njihovoj kući. Njegov otac Branko vjenčao se sa sestričnom njihove majke Katarine. U razgovoru za Jutarnji list rekao je da od 1999. nije prošao kroz njihova vrata.

- Jednom sam naišao kad su se Smiljana i Jasmina nešto posvađale. Jasmina je istrčala iz kuće na dvorište i rekla: ‘Bježimo, ona će nas oboje ubiti!’ Taj pogled, te oči! - ispričao im je.

Kako doznajemo, i on smatra da je Fredi bio legenda i uvjeren je da nije imao ništa s ubojstvom.

'Smiljana je znala manipulirati ljudima, posuđivala je novac...'
'Smiljana je znala manipulirati ljudima, posuđivala je novac...'

Sonja je kao dijete poznavala sve članove obitelji Dominić. Iz Palovca je otišla sa 17 godina te godinama nije s njima kontaktirala. Pitala se zašto je uopće zovu na sud kad s njima nije kontaktirala godinama.

- Mogu samo reći da to što se priča za Smiljanina tatu uopće nije bila istina. On je obožavao i Smiljanu i Jasminu - kratko je poručila.

Slučaj Škrinja: Smiljana će sve svaliti na pokojnog oca Fredija?
Slučaj Škrinja: Smiljana će sve svaliti na pokojnog oca Fredija?

Posljednji svjedok koji bi se trebao pojaviti na varaždinskom sudu sljedećeg četvrtka je Vlado iz susjednog Strelca. Mještani koji ga znaju kažu da je riječ o osebujnome muškarcu, zaljubljeniku u konje. O tome koliko voli ove plemenite životinje svjedoči podatak da u dvorištu ima kip konja s konjanikom u prirodnoj veličini. Nisu nam znali reći kako je on povezan sa slučajem Škrinja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.