Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Preplavljeni smo odbačenim štencima, dođite i udomite ih'

None Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Ovoliki broj odbačenih štenaca prizor je kakav zastrašuje sve. Štenci stižu u različitoj dobi, od najmlađih kojima je potrebna posebna skrb, do onih starih nekoliko mjeseci, rekao je Damir Skok

U skloništu za nezbrinute životinje Dumovec boravi 230 pasa među kojima je čak 80 štenaca, a još ih je 70 kod privremenih udomitelja, upozorila je ta udruga pozvavši građane koji razmišljaju o nabavljanju psa da ih udome, budući da je sklonište preplavljeno odbačenim štencima.

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba brine o 230 pasa među kojima je 80 štenaca dok kod privremenih udomitelja boravi još njih 70, priopćili su u ponedjeljak iz udruge.

Broj štenaca koje ljudu pronalaze i donose u sklonište, na kapacitete stavlja sve veći pritisak. Iz Dumovca su stoga pozvali građane da ih posjete te udome psa, a ne kupuju. Istaknuli su kako građani svakodnevno donose legla u kojima varira broj štenaca, od tri do deset, a najčešće su pronađeni križanci labradora, goniča, ovčara i terijera. 

"Ovoliki broj odbačenih štenaca prizor je kakav zastrašuje sve. Štenci stižu u različitoj dobi, od najmlađih kojima je potrebna posebna skrb, do onih starih nekoliko mjeseci", kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Dumovec. 

Sklonište pridaje mnogo pažnje i radi na socijalizaciji i odgoju pasa, poručio je Skok i izrazio nadanje da će štenci uskoro naći svoj dom. Istaknuo je kako u Dumovcu gotovo svatko tko razmišlja o nabavljanju psa može naći za sebe idealnog.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tema: Hrvatska

Komentari (36)
  • Kaznite vlasnike. Nabave psa i kad im dosadi puste ga na ulicu

    22. 7. 2019,   14:16
  • Kaj nabavljaju cucke a nisu sposobni ni ovce čuvati i stvarno ne kužim te likove.Takve treba kažnjavati i naučiti ih pameti.

    22. 7. 2019,   14:08
  • Nije to samo u Dumovcu, u Vukovarsko-srijemskoj županiji je "poplava" napuštenih pasa svih dobi. Zakon se ne provodi i ne kontrolira se (ne)čipiranje pasa :-(

    22. 7. 2019,   14:36