Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prepoznao napadača u policiji, a na suđenju kaže: 'To nije on'

Simkić je Wieslera u policiji prepoznao kao počinitelja, no na suđenju je povukao svoj iskaz i kazao da to ipak nije on već ga je prepoznao jer ga je 'vidio na hodniku'

U Rijeci je nastavljeno suđenje Rudolfu Wiesleru (32) iz Rijeke kojeg terete da je lani u prosincu kod bazena na Kantridi hicem iz pištolja teško ranio i opljačkao Dejana Simikića (31) iz Banje Luke. Sudi mu se pod optužbom za pokušaj ubojstva i razbojništvo, te mu prijeti višegodišnja kazna zatvora. Tužiteljstvo traži i da se presudom odredi da je dužan platiti u državni proračun oko 11.200 kuna, što je protuvrijednost od tisuću eura i tisuću konvertibilnih maraka, otetih ustrijeljenom, javlja Novi list

Simkić je Wieslera u policiji prepoznao kao počinitelja, no na suđenju je povukao svoj iskaz i kazao da to ipak nije on već ga je prepoznao jer ga je 'vidio na hodniku'.

Svjedočila je policajka koja je provodila prepoznavanje i ona tvrdi da se dvojica nisu mogla susresti na hodniku jer procedura to sprječava.

- Pitala sam oštećenika: 'Jesmo li spremni?' Kada je on to potvrdio, ugasili smo svjetlo u našoj prostoriji i otvorila sam prozorčić, ispred kojeg je staklo. Oštećenik je pogledao i već nakon deset sekundi rekao: »Zatvorite, ne mogu više!« Rekao je da je kao počinitelja prepoznao osobu pod brojem, čini mi se, četiri. Počeo se tresti. Bio je vidno uzrujan, pa sam mu išla po čašu vode, kazala je svjedokinja, po čijim se riječima dalo razabrati da je ustrijeljenog u razbojništvu uznemirilo što je opet pred sobom vidio napadača.

Zbog toga je jedan od Wieslerovih branitelja, odvjetnik Milenko Škrlec, predložio je da se od Policijske uprave primorsko-goranske zatraži preslika knjige ulazaka na dan kada je izvedeno prepoznavanje, da se utvrdi vrijeme dolaska Simikića i koliko se zadržao u zgradi policije. Vijeće, kojem predsjeda sutkinja Jesenka Kovačić, prihvatilo je ovaj prijedlog obrane koja smatra da su se Banjolučanin i okrivljenik mogli susresti u zgradi policije u kojoj je obavljeno prepoznavanje.

Suđenje se nastavlja za dvadesetak dana.
 

Komentari (1)
  • Pametnom dosta dobio je prijetnje pa je i promjenio iskaz ,to policija treba dobro istražiti po svemu se vidi da se čovjek boji za svoj život ili za život njemu bliskih osoba.

    21. 12. 2018,   10:10