Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prepravio grafit 'Ubi Srbina' i očitao lekciju onima koji mrze

None Foto: Twitter 2

Glas o zadarskom gradskom vijećniku Juri Zubčiću proširio se prošle godine nakon što je prepravio grafit 'Ubi Srbina'. Sad je to učinio opet i kaže da ga nije briga ide li to nekome na živce...

Kada je 2018. naišao na grafit 'Ubi Srbina', Zadranin i gradski vijećnik Jure Zubčić uzeo je sprej te ispred njega napisao 'Lj'. Ironično, zbog toga je dva puta završio na policiji i 'zaradio' kaznenu prijavu zbog uništavanja tuđe imovine. 

No, najvjerojatnije zbog toga što se priča proširila medijima, od prijave na kraju nije bilo ništa, što je Zubčić potvrdio za N1.

Zbog njegovog 'Ljubi Srbina' vijećnik je primio i brojne prijetnje, a jedan ratni veteran koji mu je prijetio preko društvenih mreža osuđen je na tri godine uvjetno. 

Sve to Zubčića nije spriječilo da ovog tjedna prepravi još jedan 'Ubi Srbina' grafit. Sad je ispred njega dopisao 'Polj' i time se pohvalio na Twitteru. 

- Da, opet sam prepravio grafit. Ide li vam to na živce? E pa baš mi je drago. Mislite da nište drugo ni ne znam? E pa baš mi je drago. Mislite da sam budala što se izlažem realnoj opasnosti? E pa baš mi je drago da tako mislite. Jer dok god sam vam ja problem..., napisao je Zubčić u objavi uz dvije fotografije prepravljenog grafita. 

'TO JE NORMALNA REAKCIJA' Zadranin 'Ubi Srbina' ispravio u 'Ljubi Srbina': Puno je lipše...

- Dok god vam ja idem na živce. Dok god mene smatrate luđakom radi prepravljanja grafita. Dotad naše društvo ima problem. Jer ne idu vam na živce naši sugrađani koji anonimno pišu ove grafite!? O njima ništa? Nisu vam izazvali reakciju? Oni vas ne živciraju. Oni nisu problem? Zapitajte se tko vas i zašto vas živcira", tvitao je Zubčić.

- I da, slobodno ponovno svedite priču na rat, na ustaše, na partizane.

- Nisu autorima problem ni Srbi, ni ustaše, ni partizani. Oni su sami sebi problem. Koja je to bolesna zadovoljština kad napišeš grafit koja poziva na ubijanje bilo koga? Što sve u životu možeš korisnog za sebe napraviti i za svoju okolinu, a ti se odlučiš pozivat na ubijanje? Shvaćaš li, autoru, da te filaju mržnjom, da se ne baviš svojim životom?

- Što će ti donijeti mržnja prema bilo kojoj nacionalnosti? Bolji posao? Bolje obrazovanje? Bolje zdravstvo? Ajmo sad dogovor, svi u svom okruženju poljubite Srpkinju ili Srbina. I nemojte mi s tim Srbi su ovakvi, Hrvati su onakvi. Među svima ima ljudi i onih koji to nisu, zaključio je svoje objave na Twitteru Zubčić. 

Komentari (47)
  • šaraš po fasadi i još te reklamiraju

    17. 10. 2019,   11:04
  • Ako nekome nije mrsko neka na kraju dana izbroji negativne i pozitivne komentare na ovaj članak. Vjerujem da će više biti negativnih i da će ga popljuvati većina ovih tastatura domoljuba koji ne znaju ništa više od onih koji su pisali grafite sa pozivom na ubijanje. Živ nam bio Jure .........

    17. 10. 2019,   11:13
  • Hvala ne bih ljubio. Niti sam gay niti ljubim ljude naokolo.

    17. 10. 2019,   11:33