Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prerušio se u kćer da pobjegne iz zatvora: Pronašli ga mrtvog

None Foto: RIO DE JANEIRO STATE SECRETARY O/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL 7

Shortyja su uhvatili u pokušaju bijega i stavili u zatvor s većom razinom sigurnosti, a idućeg dana su ga pronašli mrtvog u ćeliji. Nisu još poznate okolnosti njegove smrti...

Vođa brazilske bande Clauvino da Silva (42), poznatiji kao Shorty, pokušao je pobjeći iz zatvora prerušen u svoju kćer (19) tinejdžericu koja mu je u subotu došla u posjet. Obukao je njenu odjeću i stavio masku s njenim likom, ali odale su ga nervoza i muški glas.

Shortyja su uhvatili i stavili u zatvor s većom razinom sigurnosti, a idućeg dana su ga pronašli mrtvog u ćeliji. Sumnja se na samoubojstvo, prenosi Guardian.

Belongings of a Rio de Janeiro inmate, Clauvino da Silva, are pictured at the Bangu jail complex, Gericino, Rio De Janeiro | Autor: RIO DE JANEIRO STATE SECRETARY O/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: RIO DE JANEIRO STATE SECRETARY O/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Shortyjev plan bio je izaći iz zatvora, a unutra ostaviti kćer. Policija zbog toga istražuje i njenu ulogu u ovoj akciji. 

Da Silva je bio istaknuti član bande Comando Vermelho (Crvena komanda), jedne od najopasnijih kriminalnih grupa u zemlji koja kontrolira distribuciju droge u većem dijelu Rio de Janeira. 

BRAZIL: ODALA GA NERVOZA Vođa bande prerušio se u svoju kćer: Htio je pobjeći iz zatvora

Snimka na kojoj nosi silikonsku masku, ružičastu majicu i uske traperice, koje je stavio na sebe da sliči na kćer, postala je viralna. Na videu se vidi kako kriminalac skida to sve sa sebe i razočarano gleda u kameru.

Sumnja se da je silikonsku masku u zatvor unijela trudnica prije mjesec dana koja zbog trudnoće nije prošla detaljne provjere.

Komentari (22)
  • Sve je na kraju dobro zavrsilo.

    6. 8. 2019,   17:41
  • "Sumnja se da je silikonsku masku u zatvor unijela trudnica prije mjesec dana koja " Mozete ovo gdo Visnja zavrsit jer stvarno me zanima ?

    6. 8. 2019,   17:17
  • Velika šteta za čovječanstvo što je umro, mogao je još mnogo toga postići u životu.

    6. 8. 2019,   19:29