Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uhitili jednog od najtraženijih hrvatskih bjegunaca u N. Sadu

None Foto: MUP

U Vojvodini je nakon petogodišnje potjere uhićen hrvatski državljanin s Europske liste najtraženijih bjegunaca. Bojan Dragičević (38) uhićen je u četvrtak u Novom Sadu

Bojan Dragičević je opljačkao dvije banke u Šibeniku 2005. Osuđen je na četiri godine i dva mjeseca, a u bijegu je bio do 2012., kad je uhićen u BiH i izručen Hrvatskoj. No uspio je čak dva puta pobjeći iz zatvora. Pobjegao je iz Lepoglave, ali su ga uhvatili. Drugi put je pobjegao iz zatvora u Puli 2014. i od tada mu se gubi svaki trag.

Foto: mup

Dragičević je jedan od poznatijih kriminalaca iz Banja Luke. Iz zatvora u Puli je pobjegao dok je bio u šetnji u zatvorskom krugu.  Oko 16 sati zatražio je dva vježbenika (pravosudna policajca početnika) da ga vrate u ćeliju.

Nestao im je u sekundi. Preskočio je zid visok oko četiri metra. Pravosudna je policajka, koja je od njega bila udaljena oko osam metara, zapucala triput u zrak i dvaput prema njemu. Nije ga pogodila. 

GODINAMA IH TRAŽE Europolov adventski kalendar: Ove bjegunce želimo ispod bora

Iz zatvora u Lepoglavi je iskočio kroz prozor čuvane prostorije koju su, u krivom trenutku, bez nadzora ostavili policajci. Doskočio je na parkirano vozilo djelatnika kaznionice i otrčao dalje. 

Bio je na europskoj listi najtraženijih

Ovaj bjegunac se nalazio se European most wanted listi od 2016. godine, odnosno od samog početka lansiranja liste, na kojoj su objavljeni najtraženiji bjegunci Europe, s obzirom da se radilo o izrazito opasnom i nasilnom bjeguncu.

eumostwanted.eu | Autor: eumostwanted.eu Foto: eumostwanted.eu

Od 2014. godine aktivno se tragalo za njim te je ostvarena kontinuirana operativna policijska suradnja sa FAST jedinicom Republike Srbije i Jedinicom za ciljane potrage MUP-a RS (BiH) te FAST jedinicama Republike Slovenije, Austrije, Kraljevine Švedske, Nizozemske i US Marshals Service, a s ciljem lociranja i njegovog uhićenja.

eumostwanted.eu | Autor: eumostwanted.eu Foto: eumostwanted.eu

Odjel za ciljane potrage i precizno lociranje Ministarstva unutarnjih poslova RH (FAST tim Hrvatska) u suradnji s FAST jedinicom Republike Srbije i Policijskom upravom Novi Sad uspio je Dragičevića napokon locirati. Uhićen je u četvrtak na području Novog Sada.
 

Komentari (102)
  • A imao je lice za Hollywood..

    16. 11. 2019,   12:17
  • Jedan od najtraženijih s kaznom od 4+ godina?? Koja bedastoća

    16. 11. 2019,   12:40
  • ......ovaj je sitnica prema Sanaderu Vidoševiću Bandiću i ostalima........ kapitalci su tu po Zagrebu....u Saboru....šta ne uhvatite Mamića.....nije zima....

    16. 11. 2019,   12:48