Obavijesti

News

Komentari 209

Preslagivanja: Željko Glasnović i Bruna Esih odbili Plenkovića

Preslagivanja: Željko Glasnović i Bruna Esih odbili Plenkovića
1

Tražili smo konkretne odgovore na neka pitanja, ja nisam ničija korisna budala. Ako ne znam točne uvjete onoga što potpisujem, ja neću potpisivati, rekao je Glasnović

VIDEO

Bruna Esih, nezavisna zastupnica izabrana s liste HDZ-a, te Željko Glasnović, nezavisni zastupnik izabran s liste za dijasporu su u utorak navečer bili na pregovorima kod premijera Andreja Plenkovića koji pokušava dogovoriti saborsku većinu.

Dnevnik.hr javlja kako su i Glasnović i Esih odbili Plenkovića. Odbili su ga navodno jer im nije mogao obećati da u novoj vladi neće biti ministri iz redova SDSS-a, HNS-a i IDS-a. 

Bruna Esih nam je po izlasku sa sastanka kazala: "Moram reći da smo general Glasnović i ja danas u dva navrata bili na razgovoru, jednom u Klubu HDZ-a u Saboru i drugi put u Vladi Republike Hrvatske. Došli smo u dobroj vjeri i namjeri da damo svoj potpis za izbor novog predsjednika Sabora iz redova HDZ-a, ali zbog nejasne situacije, a i određenih kalkulacija da će u toj novoj Vladi sjediti i ljudi iz HNS-a, SDSS-a, IDS-a i tako dalje, mi smo došli s jednim traženim jamstvom da se to neće dogoditi. Naglašavam da to jamstvo nismo dobili, a isto tako da ono nije ništa drugo nego već izražena volja hrvatskoga naroda na proteklim parlamentarnim izborima".

Na pitanje što su onda oni odlučili i što su rekli premijeru, rekla je: "Mi, jasno, nismo mogli dati svoj potpis, međutim, ja bih također naglasila da je nekoliko puta bilo rečeno kako se zapravo priželjkuju novi izbori, stoga smatram da je prikupljanje ovih potpisa bilo svojevrsnom farsom kako bi se zapravo među određenim zastupnicima koji uskrate svoj potpis mogli naći krivci za cjelokupnu nastalu situaciju, a ja mislim da svi znamo tko je za tu situaciju odgovoran".

Glasnović je kazao kako su ga zvali cijeli dan. 

"Emisare su slali cijeli dan, ja sam donio odluku s miss Esih. Tražili smo konkretne odgovore na neka pitanja, ja nisam ničija korisna budala. Ako ne znam točne uvjete onoga što potpisujem, ja neću potpisivati. Mi smo kolateralne žrtve - po drugi puta - ovog političkog inženjeringa. Ta stranka ne može imati moju potporu u cijelosti zato što nisu odradili kritične zadaće, državotvorne zadaće", rekao je Glasnović za Dnevnik.hr.

Dodao je kako je hrvatska dijaspora "totalno odstranjena iz ekonomskog i društvenog života" te naveo kako će i "površna analiza pokazati da smo stvorili jednu državu koja se zove Croslavija".

Podsjetimo, nakon što je Plenković razriješio tri Mostova ministra počela su nova preslagivanja u Vladi. I dalje se  ne zna da li će HDZ skupiti većinu u Saboru. Prvi bi test moglo biti glasovanje o povjerenju ministru financija Zdravku Mariću. Istovremeno, HDZ traži smjenu predsjednika Sabora Bože Petrova. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 209
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.