Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Preslatke djevojčice već i pužu: 'Živahne su i vole brata i seku'

None Foto: Privatni album

Valentina i Kristina, prve hrvatske sijamske blizanke, obaraju s nogu svojim osmjehom, a i u bolnici su već šarmirale medicinske sestre i liječnike koji su se brinuli za njih

Riječi su suvišne, napisala je Marija Tambolaš uz fotografiju svojih blizanki koje je proljetos stručni tim liječnika s Rebra uspio razdvojiti. Do tad su ove dvije predivne djevojčice bile sijamske blizanke. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Živahne su, okreću se, počele su, na neki način i puzati. Zapravo je to više kretanje kao crv - rekla je Marija za Večernji list i dodala kako djevojčice pogotovo vole brata i seku, Ivana i Maju. 

Valentina i Kristina, prve hrvatske sijamske blizanke, obaraju s nogu svojim osmjehom, a i u bolnici su već šarmirale medicinske sestre i liječnike koji su se brinuli za njih. Krajem rujna su djevojčice napokon otišle kući u Bušetinu kraj Virovitice. 

Kada su, nakon sedam i pol mjeseci provedenih u bolnici, s mamom Marijom i tatom Petrom krenule kući, upravo su brojne medicinske sestre zamolile roditelje da još malo pričekaju - da izljube djevojčice. 

SIJAMSKE BLIZANKE OTIŠLE KUĆI Video: 'Brat i sestra ne mogu dočekati da im stignu seke...'

- Vežemo se za svu djecu, ali ovo je ipak bila jedna posebna priča. Ove su nam se curice jako uvukle pod kožu. Toliko su simpatične i već itekako pokazuju svaka svoj karakter. Primjerice, Kristina je u početku bila hiperaktivna i jako je tražila pažnju te bi začas nastali problemi ako joj se ne bismo posvetili. Valentina je pak bila miroljubiva i prava mala dobrica. A onda su, odjednom, prije jedno dva ili tri tjedna, samo zamijenile uloge. Valentina je sad dominantna, a Kristina se jako primirila. Čudesno - rekla je tada sestra Marina Mišković. 

blizanke TEŠKO IM PAO RASTANAK Medicinske sestre zbog malih blizanki nisu htjele na godišnji

Podsjetimo, blizanke rođene sredinom siječnja od rođenja su u bolnici. Rođene su prijevremeno, sa spojenom jetrom i crijevom - slučaj kakav je u svijetu viđen svega jedanput. U ožujku su ih razdvojili. Operacija je trajala petnaest sati. Sudjelovalo je četrnaest liječnika. Sve je prošlo u najboljem redu i djevojčice su se u ovih nekoliko mjeseci oporavile. Danas im se, kažu roditelji, ožiljci od operacije jedva vide.

 

Tema: Hrvatska

Komentari (24)
  • Kada se život na taj način izbori za mjesto u ovom svijetu ona možemo biti sigurni da će to biti posebna bića 💙🌼 Medene su 🤗🦋🌸 Volio bih znati šta je sa našom Milom Rončević, kako rekoh, svi smo je onih dana u srcu posvojili, čekamo njen 18-ti rođendan, da je pošaljemo u svijet, život, za koji se sama izborila, mi joj samo malo pomogli 🐬🌷

    30. 10. 2019,   10:17
  • Ovo je stvarno krasna priča u moru odvratnih. Bravo doktori, bravo curke 🥰🥰🥰

    30. 10. 2019,   10:34
  • Koje predivne vijesti... A osmijeh je NEPROCIJENJIV!!!! Zelim im puno zdravlja jer za ostalo će se one izboriti!!!!

    30. 10. 2019,   10:41