Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Prestanite dizati tenzije u Vukovaru i vraćati povijest...'

None Foto: Patrik Macek/Pixsell, Marko Mrkonjić/Pixsell

Iz SDSS-a dodaju i kako je nužna njihova suradnja "umjesto neodgovornosti i isključivosti" koju od početka mandata pokazuju jer, kako ističu, građane Vukovara interesira ekonomski razvoj

Iz Gradske organizacije SDSS-a u četvrtak su u Vukovaru poručili kako je vrijeme da vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i njegov zamjenik Srđan Milaković iz redova srpske nacionalne manjine "prestanu dizati tenzije" i "vraćati kotač povijesti gotovo 30 godina unatrag".

Marko Mrkonjić/PIXSELL U GRADU Vukovarski SDP pozvao na smirivanje političkih tenzija

"Umjesto javnog prepucavanja, obojica su izabrani štititi interese oni koji su ih birali - gradonačelnik interese svih građana, a dogradonačelnik interese srpske nacionalne zajednice čiji je izabrani predstavnik", stoji u priopćenju SDSS-a.

Iz SDSS-a dodaju i kako je nužna njihova suradnja "umjesto neodgovornosti i isključivosti" koju od početka mandata pokazuju jer, kako ističu, građane Vukovara interesira ekonomski razvoj i razvoj međunacionalnih i drugih odnosa čije je izvorište mirna reintegracija.

ŽRTVE IZ 1991. Milaković objavio imena Srba ubijenih i nestalih u Vukovaru

"Nažalost, ni Penava niti Milaković danas ne pokazuju niti djelić političke mudrosti i pragmatizma koji su pokazali u daleko težim i složenijim vremenima mirne reintegracije tadašnji lideri dr. Vojislav Stanimirović i Ivica Vrkić", ocijenjuje SDSS u priopćenju.

Za premijera Andreja Plenkovića ističu pak da promovira mirnu reintegraciju i njen značaj za Vukovar i istok Hrvatske, kao i državu u cjelini.

SUKOB U VUKOVARU 'Oluja je bila etničko čišćenje': HDZ-ovci traže zabranu DSS-a

SDSS: U ratu ni jedna strana nema ekskluzivnost na nevinost 

Penava, kako smatraju, treba prihvatiti da "u svakome ratu stradavaju obje strane" te da "niti jedna strana nema ekskluzivnost na nevinost", pogotovo kada su civilne žrtve u pitanju, dok njegov zamjenik "…iznosi činjenice koje su javnosti već odavno poznate i o kojima je SDSS u niz navrata proteklih godina govorio".

"Gospodo, dozovite se razumu", pozivaju iz vukovarskog SDSS-a u priopćenju kojega potpisuje predsjednik Srđan Kolar koji ocjenjuje i da retorika gradonačelnika i njegova zamjenika, osim što pridonosi podizanju tenzija, navodi preostale građane Vukovara da napuste grad i potraže mirnije i sigurnije mjesto za život.

Komentari (52)
  • Povijest i je najbitnija ! Nek se zna tko je bio agresor a tko žrtva .

    20. 12. 2018,   16:48
  • BIA (bivša Udba) vršlja po Vukovaru i Istočnoj Slavoniji! Kriva je Hrvatska jer je poslije rata četnicima davala domovnice i putovnice.

    20. 12. 2018,   16:58
  • Puna podrška gradonačelniku Penavi.

    20. 12. 2018,   19:16