Obavijesti

News

Komentari 290

Presuda Daruvarcu pada zbog nevjerojatne greške sutkinje?

Presuda Daruvarcu pada zbog nevjerojatne greške sutkinje?
2

Pisani tekst presude upućuje na zaključak da je sutkinja presudu Daruvarcu donijela mjesec dana prije ročišta na kojem mu je stvarno izrekla osudu, što bi značilo da je sutkinja Daruvarca osudila unaprijed

VIDEO

Presuda Darku Kovačeviću Daruvarcu (31) mogla bi biti ukinuta u rekordnom roku zbog pogreške sutkinje Općinskog suda u Zadru Mitre Meštrović, odnosno zbog bitne povrede procesnog prava.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:07

Naime, sutkinja Meštrović je prilikom izricanja osude Daruvarcu 10. siječnja pročitala tekst presude koji ne odgovara pisanom otpravku presude koju je osam dana kasnije poslala strankama u postupku. Pisani tekst presude upućuje na zaključak da je sutkinja presudu Daruvarcu donijela mjesec dana prije ročišta na kojem mu je stvarno izrekla osudu, što bi značilo da je sutkinja Daruvarca osudila unaprijed, a da nije održala niti jedno ročište, piše Zadarski.hr. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
‘Daruvarac nije glup, medijska pompa mu je dobrodošla’
‘Daruvarac nije glup, medijska pompa mu je dobrodošla’

Pretpostavlja se da je sutkinja presudu Daruvarcu ispisala još prije ročišta 13. i 14. prosinca, ali kako su ta ročišta bila odgođena, postupak je morala nastaviti u siječnju. Nagađa se da joj je prilikom pisanja presude 10. siječnja ostala stara “špranca” teksta koji je samo dopunila izmjenama opisa ozljeda u skladu s dopunom optužnice i proširila obrazloženje za dodijeljenu kaznu. Odvjetnik Branko Šerić sumnja da se to zbilo.

Daruvarac: Neću bježati nigdje. Žrtva razmišlja da ode iz Zadra
Daruvarac: Neću bježati nigdje. Žrtva razmišlja da ode iz Zadra

- Tehnički govoreći takva pogreška je moguća, ali sumnjam da se dogodila jer koliko znam sama presuda još nije ni napisana. Presuda u svakom slučaju mora odgovarati zapisniku. Ako se i dogodi takva pogreška onda se automatski ukida presuda i mora se ponoviti postupak, ali nikako ne može biti oslobođen optužbi - kazao je u utorak Šerić.

Kovačevićev odvjetnik Boris Radman mogući obrat u slučaju u utorak nije htio komentirati. Navodno je Radman predao žalbu na 250 stranica te čeka da na nju u roku od osam dana odgovori Općinsko državno odvjetništvo.

Inače, Darko Kovačević Daruvarac je na Općinskom sudu u Zadru 10. siječnja proglašen krivim za prijetnje i brutalno premlaćivanje Zadranke L. G. (18) i nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora. Po zakonu do pravomoćnosti presude u pritvoru može ostati najviše mjesec dana, odnosno šestinu istražnoga zatvora, a to je isteklo 10. veljače. Zbog toga mu je Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u petak ukinulo istražni zatvor, ali i odbilo mjere opreza.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 290
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1