Obavijesti

News

Komentari 15

Prešutio dug partnerice: Protiv Runtića pokrenuli su postupak

Prešutio dug partnerice: Protiv Runtića pokrenuli su postupak
1

Povjerenstvo nije pokrenulo postupak protiv ministra zdravstva Milana Kujundžića vezano uz javnu nabavu ugradbenog i potrošnog materijala za ortopediju u vrijednosti oko 140 milijuna kuna...

VIDEO

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak je pokrenulo postupak protiv saborskog zastupnika Hrvoja Runtića jer u izvješću o imovinskom stanju nije naveo financijske obaveze svoje izvanbračne partnerice.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa protiv Runtića je pokrenulo postupak jer u svojoj imovinskoj kartici, koju je podnio 2016. godine kada je stupio na dužnost saborskog zastupnika, nije naveo da njegova izvanbračna partnerica poreznoj upravi duguje 239.000 kuna, čime je povrijedio odredbe o podnošenju izvješća o imovinskom stanju.

Povjerenstvo nije pokrenulo postupak protiv ministra zdravstva Milana Kujundžića vezano uz javnu nabavu ugradbenog i potrošnog materijala za ortopediju u vrijednosti oko 140 milijuna kuna bez PDV-a te odluku o odgodi otvaranja ponuda s 13. ožujka 2017. na 10. travnja iste godine.

Izvjestitelj u tom slučaju Davorin Ivanjek rekao je kako je KBC Osijek, odlukom Ministarstva zdravlja 3. lipnja 2015., imenovan središnjim tijelom za javnu nabavu ugradbenog i potrošnog materijala za ortopediju, a na natječaj je uložen niz žalbi koje su odbačene.

Pojasnio je kako je u prijavi protiv Kujundžića navedeno da je datum otvaranja ponuda bio naveden 13. ožujka, ali je "na intervenciju ministra zdravstva, koji je bio izložen prijetnjama od strane tvrtki koje su ulagale žalbe, taj datum promijenjen na 10. travnja 2017.".

Ivanjek je rekao kako Povjerenstvo nije utvrdilo interesnu povezanost ministra Kujundžića s osobama koje su se navodile u prijavi niti je Ministarstvo zdravstva zadržavalo postupak otvaranja prijava natječaja. "Tu odluku je donio sam KBC Osijek", kazao je Ivanjek.

Povjerenstvo nije kaznilo bivšeg dubrovačkog gradonačelnika Andru Vlahušića za primanje dodatne naknade, jer je prošlo više od godinu dana nakon što Vlahušić ne obnaša dužnost gradonačelnika.

Povjerenstvo je utvrdilo da je Vlahušić dodatne naknade primao do lipnja 2015. godine tj. do kada je Ministarstvo uprave dalo uputu jedinicama regionalne i lokalne samouprave da se na dužnosnike ne mogu primjenjivati prava iz kolektivnih ugovora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa