Obavijesti

News

Komentari 61

Pretraživali garaže u Jelkovcu: Ne otkrivaju gdje je oteta lova

Pretraživali garaže u Jelkovcu: Ne otkrivaju gdje je oteta lova
8

Uhićena osumnjičena petorka sastala se početkom prosinca kako bi dogovorili zločin, piše tužiteljstvo. Za to su nabavili Audi A6 i na njega stavili ukradene njemačke tablice

VIDEO

Cijelo jutro, ali i dobar dio popodneva pretraživali su garaže tu u Ulici Ladislava Šabana. Muškarce su doveli u lisicama i cijelo vrijeme su oko njih stajali policajci.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:05

Opisali su nam tako stanari nastavak policijske akcije koja je u srijedu izvedena u sesvetskom naselju Novi Jelkovec. Upravo ondje su istražitelji uhitili bandu koja je u ponedjeljak opljačkala zaštitarski kombi i uzela kofer s 320.000 kuna. Za to su osumnjičeni Željko Vrbat (54), Romeo Tole (44), Branislav Kovačević (32), Denis Šagud (40) i Jasmin Mujkić (29).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Policajci su ovdje hodali dva dana i tražili dokaze. Ljudi su cijelo vrijeme bili na prozorima i gledali što se zbiva. Uhićeni su bili mirni i nisu pokušavali pobjeći - kažu stanari.

U jednom parkiranom Volkswagen Golfu pronašli su zaštitni kofer. Je li u njemu bio novac jučer nisu željeli potvrditi u policiji i državnom odvjetništvu. Službeno su rekli samo kako je kriminalističko istraživanje još u tijeku.

Stanari Jelkovca nisu se čudili zašto su pljačkaši došli upravo u njihovo naselje. Naime, zbog čestih ekscesa, svađa, tuča, ali i nekih sumnjivih poslova policija je gotovo stalno u naselju.

Je li pronađeno 320.000 kuna? Našli kofer u Golfu u Jelkovcu
Je li pronađeno 320.000 kuna? Našli kofer u Golfu u Jelkovcu

- Tu ima više policajaca u civilu, nego onih u uniformi. Kruži i izreka: ‘Da nema Jelkovca, sesvetski policajci ne bi imali što raditi’ - kažu stanari okolnih zgrada. Zanimljivo im je da se Vrbat, kojega u krim miljeu prozivaju kao organizatora akcije, stalno vraća u okolicu. Inače živi u Sesvetama, a sudili su mu da je sudjelovao u pljački trgovine Getro, koja se nalazila samo kilometar dalje od Jelkovca, gdje je sad uhićen.

Pljačka na Žitnjaku: Policija je uhitila još dvojicu muškaraca...
Pljačka na Žitnjaku: Policija je uhitila još dvojicu muškaraca...

- Te garaže, u kojima su sad našli automobil iz pljačke, i inače su mjesto na kojemu se skupljaju sumnjivi ljudi. Policajci bi to bolje trebali ispitati - kažu Jelkovčani.

Podsjetimo, uhićena osumnjičena petorka sastala se početkom prosinca kako bi dogovorili zločin, piše tužiteljstvo. Za to su nabavili Audi A6 i na njega stavili ukradene njemačke tablice. U ponedjeljak je krenula akcija te je Mujkić svojim autom slijedio zaštitare koji su vozili novac iz banke do Ulice grada Gospića. Njihovu lokaciju cijelo im je vrijeme javljao mobitelom. Kad su zaštitari stali na semaforu, presrela ih je banda iz Audija. Trojica su izašla te uperila pušku i pištolj u čuvare.

Pljačkaše je lovio i helikopter: 'Odmah smo ih locirali i uhitili'
Pljačkaše je lovio i helikopter: 'Odmah smo ih locirali i uhitili'

- Gasi auto! - povikao je jedan razbojnik i kundakom puške razbio staklo te udario zaštitara u glavu. Izvukao ga je iz auta i prijetio mu da odmah preda novac. Čim su uzeli kofer, odvezli su se prema naselju Petruševac i zamijenili automobil. Ondje je jedan pljačkaš predao torbu drugome muškarcu te ga zamolio da je spremi i čuva. Ipak, nisu uspjeli daleko doći jer ih je primijetio i slijedio policajac. U toj potjeri su mu prijetili i željeli ga upucati, no nisu uspjeli. Došli su do Jelkovca, u kojemu su uhićeni. Nakon ispitivanja su završili u Remetincu.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću
POSTIZBORNI PREGOVORI

Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1