Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pretučeni Galinec stigao u gipsu na prosvjed novinara

None Foto: Jurica Galoić 9

Nedavno pretučeni Igor Rađenović i Josip Galinec podržali su prosvjed novinara koji su nezadovoljni učinkovitošću policije. Stigao je i Stjepan Mesić

Tristotinjak novinara, građana i sindikalnih čelnika okupilo se jučer, na Dan policije, ispred zagrebačkih Kamenitih vrata. Nezadovoljni su neučinkovitošću policije, koja ni tri mjeseca nakon napada na novinara Dušana Miljuša, Igora Rađenovića i Josipa Galinca nije pronašla naručitelje. Natpisima na majicama “Država i mafija, brak iz računa” i “Mala zemlja za velike batine” poručili su vlasti koliko je Hrvatska sigurna.
- Ne osjećam se ugroženo jer me čuva policija. Nezadovoljan sam brzinom rješavanja slučajeva premlaćivanja. Na glavi nosim ožiljak kao uspomenu na napad, a tek ćemo vidjeti hoću li dobiti PTSP, našalio se Igor Rađenović bivši direktor Zagrebačkih cesta. Prosvjed je podržao i Josip Galinec koji je na skup došao s nogom u gipsu. Nezadovoljnim novinarima pridružio se i Stipe Mesić koji je rekao da se pod hitno treba naći počinitelje.
-Danas sam Rončeviću čestitao Dan policije i zahvalio za sve što je policija učinila u ratu, ali i upozorio da sada u miru građani imaju osjećaj nesigurnosti. Treba hitno pronaći sve počinitelje ovih napada- kazao je Mesić. Prosvjednici su se paljenjem svijeće na Kamenitim vratima se prisjetili i maloljetnog Luke Ritza, koji je podlegao ozljedama koje su mu nanijeli huligani.

Komentari (3)
  • A što dikobraz radi na ovom skupu ili traži potporu sad kag zagorac počne cinkati pa će i on organizirati skup koperanata Vladimira Zagorca

    29. 9. 2008,   16:52
  • Molim Vas maknite Galinčevu sliku...Taj čovjek je tolko ispod svih ljudi da je to neopisivo i ne zaslužuje toliko pažnje. Došao je 2006 u Industrogradnju i nastavio je djeliti otkaze ljudima kao i prošli debil na čelu te firme...I kao on je žrtva...joj zašto nije u komi?

    29. 9. 2008,   20:29
  • Galinec je lopina.Velika lopina!!! On zna zašto je dobio batina !! A dočekuje ga se ko narodnog heroja !!! I njegovo ime se stavi kraj imena malog Ritza !!!?? SVAŠTA!!!!!

    30. 9. 2008,   02:51