Obavijesti

News

Komentari 84

Pretučeni Ivan (21) budi se iz kome: 'Iznenadio je i liječnike!'

Pretučeni Ivan (21) budi se iz kome: 'Iznenadio je i liječnike!'
1

U nedjelju je Ivan Mikuljan (21) počeo disati samostalno, pokušava se i probuditi, ali još ne uspijeva. Očito je da se moj bratić bori s time, što je jako dobro, kazao nam je Mirko Klišanić...

VIDEO

Ivan Mikuljan (21), mladić iz Andrijaševaca kraj Vinkovaca, nakon mjesec dana kome polako dolazi k sebi.

'Naš Ivan je i dalje bez svijesti. Sada je sve u Božjim rukama...'
'Naš Ivan je i dalje bez svijesti. Sada je sve u Božjim rukama...'

- U nedjelju je Ivan počeo disati samostalno, liječnici su uočili još neke znakove u njegovu oporavku. U ponedjeljak je počeo polako otvarati oči. To je pomalo iznenadilo i liječnike. Prema onome što su nam rekli, nije to klasično otvaranje očiju nego ono kao kad se čovjek želi probuditi iz sna, ali ne uspijeva, očito je da se moj bratić bori s tim, što je vrlo dobro. Što se tiče ostalih parametara, oni su za sada u redu i očekujemo da će našemu Ivanu svakog dana mogao biti sve bolje – rekao je Mirko Klišanić, bratić mladića koji je brutalno pretučen 22. kolovoza u Vinkovcima.

Ivana nisu uspjeli probuditi iz kome, a dobio je i upalu pluća...
Ivana nisu uspjeli probuditi iz kome, a dobio je i upalu pluća...

Ivan Mikuljan je sad u Općoj bolnici u Vinkovcima na Odjelu za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje, kamo su ga prije tjedan dana dovezli iz KBC-a Osijek.

U brutalnoj tučnjavi u središtu Vinkovaca sudjelovalo je 13 mladića, a policija ih je sve identificirala. Mikuljan je zadobio za život opasne ozljede, a 17-godišnjak iz Rokovaca lakše.

Državno odvjetništvo u prijavi je navelo kako je Mikuljanu slomljena jagodična kost, ozlijeđen mu je lijevi maksilarni sinus, imao je nekoliko krvarenja u mozgu, koji mu je natekao.

Uz to, zadobio je prijelom lijeve očne šupljine te su liječnici naveli da su sve to ozljede opasne za život. Drugookrivljeni u slučaju premlaćivanja je Domagoj Culej (22) zvani Dodo, sin saborskog zastupnika Steve Culeja. Njega sumnjiče da je došao s Mikuljanom te da je udarao nogom drugog mladića dok je ležao na tlu. Stevo Culej je najprije rekao da je pogledao videosnimku nadzorne kamere iz obližnje trgovine te ustvrdio da se na njoj vidi da njegov sin nije nikoga tukao. Kasnije je povukao priču da je vidio videosnimku, koja je zapravo dokazni materijal. Demantirala ga je i policija.

Prema rješenju, svi navedeni terete se da su sudjelovali u tučnjavi koja je imala za posljedicu teške tjelesne ozljede jedne osobe, pa su time počinili kazneno djelo protiv života i tijela.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a