Obavijesti

News

Komentari 2

Pretučeni mladić je pri svijesti, a petorica maloljetnika čekaju hoće li ih pustiti na slobodu

Pretučeni mladić je pri svijesti, a petorica maloljetnika čekaju hoće li ih pustiti na slobodu
2

Na Županijskom sudu u Splitu uskoro će biti donijeta odluka o žalbama na određivanje istražnog zatvora mladićima koji su sudjelovali u tučnjavi, a među kojima je i sin bivšeg načelnika policije Slobodana Marendića

VIDEO

Žalbu na određivanje istražnog zatvora izjavili smo odmah po primitku rješenja, i trenutno je predmet na Županijskom sudu u Splitu , kao i druge žalbe koje su branitelji maloljetnika izjavili. Mi smo naveli kako nije bilo razloga za određivanje istražnog zatvora, prije svega jer je riječ o maloljetnicima i jer smatramo da se ista ova svrha može ostvariti i mjerama opreza koje su blaže. Izvanraspravno vijeće bi odluku trebalo donijeti do kraja ovog tjedna – kazao nam je Damir Primorac, odvjetnik 17-godišnjeg sina bivšeg načelnika PU splitsko-dalmatinske, Slobodana Marendića.

Maloljetnik je, zajedno s još trojicom vršnjaka i jednim 16-godišnjakom, završio u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama i to nakon što su sudjelovali u tučnjavi u kojoj je teško ozlijeđen 23-godišnjak. Mladić je primljen je u KBC Split u stanju životne ugroženosti, a liječnici su utvrdili tešku traumu mozga, prijelom baze lubanje i puknuće kosti lubanje s unutarnjim krvarenjem.

Splitski šef policije podnio je ostavku: 'U teškom ozljeđivanju mladića sudjelovao je moj sin'
Splitski šef policije podnio je ostavku: 'U teškom ozljeđivanju mladića sudjelovao je moj sin'

Podsjetimo, riječ je o tučnjavi koja se odigrala 6. travnja oko 3.30 sati nedaleko od kluba Velvet na Poljudu gdje su svi navedeni bili u izlasku i gdje je incident i krenuo. Slobodan Marendić je dan poslije dao ostavku na mjesto načelnika PU splitsko-dalmatinske.

Desetak dana nakon tučnjave mladićevo stanje se stabiliziralo, no prognoze u oporavak nitko ne želi davati.

- Pacijent je pri punoj svijesti i punom kontaktu. I dalje se liječi na Jedinici intenzivnog liječenja Klinke za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje – rekli su kratko u splitskoj bolnici. Kako neslužbeno doznajemo, Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu trebalo bi se sastati u petak kada će se znati odluka hoće li se maloljetnike pustiti da se brane sa slobode.
Odvjetnik Primorac pak ističe kako im je svima najvažnije da se 23-godišnjak oporavi.


- Tijekom cijelog postupka smo to naglašavali i bilo nam je svima jako drago kad smo čuli dobre vijesti iz bolnice. Cijelo vrijeme se interesiramo za zdravlje oštećenika, i vjerujemo da je ta informacija došla do obitelji. Teško je kad imate imate dijete u bolnici, a mi zaista ne želimo da ispadne da samo vodimo računa o maloljetnicima da im osiguramo što bolju poziciju. Vjerujem da je jasno kroz sva naša istupanja u javnosti da izražavamo žaljenje i da zbilja želimo da se mladić što prije vrati svom svakodnevnom životu – kaže Primorac.

Split: Načelnik PU Splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić podnio neopozivu ostavku

Na pitanje kako je petorici maloljetnika u istražnom zatvoru kaže da tako nešto nije lako ni punoljetnim osobama.

- Možete samo zamisliti kako je tek maloljetnicima, a ovdje govorimo o onima od 16 do 18 godina – zaključuje Primorac.

Kako smo ranije izvještavali, petorica mladića su ispitana na Općinskom državnom zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo nanošenja osobito teške tjelesne ozljede. Kako su naveli u priopćenju, sumnjiče se da su "nakon verbalnog sukoba sa oštećenikom zajednički fizički napali žrtvu odnosno zadali mu više udaraca u tijelo i glavu koji je zbog siline udaraca pao na tlo i zadobio po život opasne teške tjelesne ozljede.". Sudac istrage je prihvatio prijedlog ODO-a te im odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...
VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.