Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pretučenoj ženi (21) odstranili slezenu, a nasilnik je u pritvoru

None Foto: Franjo Lepan/24sata 4

Susjedi bračnog para u Starčevićevoj ulici u Požegi nisu htjeli komentirati nasilje. Jedna od poznanica obitelji rekla je da 40-godišnjak nije takav kakvim se prikazuje, ali da ne opravdava njegov postupak

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Slavonca D. Š. (40), osumnjičenog da je pretukao nevjenčanu suprugu, u petak su priveli na ispitivanje Općinskom državnom odvjetniku u Požegi. 

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Odvjetnica Sandra Sviben saslušavala je osumnjičenoga oko dva sata. No o njegovoj obrani i razgovoru koji je vodila nije htjela ništa reći, osim da je muškarac priveden sucu Županijskoga suda u Slavonskom Brodu. Muškarcu je određen jednomjesečni pritvor. Nakon toga je priveden u požeški zatvor.  U međuvremenu se teško ozlijeđena 21-godišnjakinja i dalje oporavlja u bolnici.

- Pacijentici je odstranjena slezena i njezin život trenutačno nije ugrožen. Stabilno je i nalazi se na odjelu kirurgije - rekao nam je dr. Željko Glavić, ravnatelj bolnice u Požegi nakon što su operirali teško pretučenu ženu. U bolnicu su je dovezli s unutarnjim krvarenjem. Imala je vidljive rane na glavi, prsima i trbuhu. Kako su rekli njihovi poznanici, par je u vezi bio dvije godine. U međuvremenu je 21-godišnjakinja rodila dvoje djece, koja su sad s obitelji.

Foto: Franjo Lepan/24sata

U Požegi su svi zgroženi ovim nemilim događajem. Očekuju da će nakon što policajci dovrše istragu biti poznat uzrok teškog premlaćivanja te majke dvoje maloljetne djece.

Susjedi bračnog para u Starčevićevoj ulici u Požegi nisu htjeli komentirati nasilje. Jedna od poznanica obitelji rekla je da 40-godišnjak nije takav kakvim se prikazuje, ali da ne opravdava njegov postupak. U dvorištu kuće, točnije u dvorišnom stanu u kojem je žena pretučena, zatekli smo majku privedenog nasilnika. Pospremala je stan nakon kaosa. Na vratima su vidljivi znakovi policijskog pečata. S obzirom na to da mu je pretučena žena bila bliska, ako slučaj dođe do suda, muškarcu prijeti od jedne do osam godina zatvora. Ovo, nažalost, nije jedini teški slučaj nasilja u obitelji u Hrvatskoj. 

PRIVOĐENJE U POŽEGI U lisicama pred suca: Brutalno prebio majku (21) dvoje djece?

Policija je u petak dovršila istragu i prijavila muškarca (34) iz Lepoglave jer je teško ozlijedio i pokušao ubiti svoju majku (58). Napao ju je u četvrtak u Lepoglavi te ju je Hitna pomoć odvezla do Opće bolnice u Varaždin. Nesretna žena i dalje je u teškom stanju te se liječnici bore za njezin život. Sin je završio u pritvoru, a sudac istrage odlučit će hoće li ga poslati u istražni zatvor. Postoji mogućnost da ga državno odvjetništvo prijavi za pokušaj ubojstva. Za to bi mu prijetilo najmanje pet godina zatvora.  Nažalost, nasilje prema ženam u Hrvatskoj je u porastu. Samo prošle godine u Hrvatskoj je ubijeno 20 žena. Njih 18 ubili su partneri ili ljudi iz njihove okoline i obitelji. U zadnjih sedam godina u Hrvatskoj ubijeno je čak 156 žena. 

Komentari (70)
  • ...da je moja kćer, ne bi ga nitko više nikad pronašao...

    7. 12. 2018,   19:20
  • 156 žena u 7 godina je puno...previše..

    7. 12. 2018,   18:34
  • Nikakav uzrok ili razlog nije potreban za ovakvo premlaćivanje. Mislim da bi tog snagatora nekih 5 godina bezuvjetne bukse malo primirilo jer ovo je pokušaj ubojstva, a ne mačistička odgojna mjera.

    7. 12. 2018,   18:39