Obavijesti

News

Komentari 70

Pretučenoj ženi (21) odstranili slezenu, a nasilnik je u pritvoru

Pretučenoj ženi (21) odstranili slezenu, a nasilnik je u pritvoru
4

Susjedi bračnog para u Starčevićevoj ulici u Požegi nisu htjeli komentirati nasilje. Jedna od poznanica obitelji rekla je da 40-godišnjak nije takav kakvim se prikazuje, ali da ne opravdava njegov postupak

VIDEO

Slavonca D. Š. (40), osumnjičenog da je pretukao nevjenčanu suprugu, u petak su priveli na ispitivanje Općinskom državnom odvjetniku u Požegi. 

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

00:55

Odvjetnica Sandra Sviben saslušavala je osumnjičenoga oko dva sata. No o njegovoj obrani i razgovoru koji je vodila nije htjela ništa reći, osim da je muškarac priveden sucu Županijskoga suda u Slavonskom Brodu. Muškarcu je određen jednomjesečni pritvor. Nakon toga je priveden u požeški zatvor.  U međuvremenu se teško ozlijeđena 21-godišnjakinja i dalje oporavlja u bolnici.

- Pacijentici je odstranjena slezena i njezin život trenutačno nije ugrožen. Stabilno je i nalazi se na odjelu kirurgije - rekao nam je dr. Željko Glavić, ravnatelj bolnice u Požegi nakon što su operirali teško pretučenu ženu. U bolnicu su je dovezli s unutarnjim krvarenjem. Imala je vidljive rane na glavi, prsima i trbuhu. Kako su rekli njihovi poznanici, par je u vezi bio dvije godine. U međuvremenu je 21-godišnjakinja rodila dvoje djece, koja su sad s obitelji.

U Požegi su svi zgroženi ovim nemilim događajem. Očekuju da će nakon što policajci dovrše istragu biti poznat uzrok teškog premlaćivanja te majke dvoje maloljetne djece.

Susjedi bračnog para u Starčevićevoj ulici u Požegi nisu htjeli komentirati nasilje. Jedna od poznanica obitelji rekla je da 40-godišnjak nije takav kakvim se prikazuje, ali da ne opravdava njegov postupak. U dvorištu kuće, točnije u dvorišnom stanu u kojem je žena pretučena, zatekli smo majku privedenog nasilnika. Pospremala je stan nakon kaosa. Na vratima su vidljivi znakovi policijskog pečata. S obzirom na to da mu je pretučena žena bila bliska, ako slučaj dođe do suda, muškarcu prijeti od jedne do osam godina zatvora. Ovo, nažalost, nije jedini teški slučaj nasilja u obitelji u Hrvatskoj. 

U lisicama pred suca: Brutalno prebio majku (21) dvoje djece?
U lisicama pred suca: Brutalno prebio majku (21) dvoje djece?

Policija je u petak dovršila istragu i prijavila muškarca (34) iz Lepoglave jer je teško ozlijedio i pokušao ubiti svoju majku (58). Napao ju je u četvrtak u Lepoglavi te ju je Hitna pomoć odvezla do Opće bolnice u Varaždin. Nesretna žena i dalje je u teškom stanju te se liječnici bore za njezin život. Sin je završio u pritvoru, a sudac istrage odlučit će hoće li ga poslati u istražni zatvor. Postoji mogućnost da ga državno odvjetništvo prijavi za pokušaj ubojstva. Za to bi mu prijetilo najmanje pet godina zatvora.  Nažalost, nasilje prema ženam u Hrvatskoj je u porastu. Samo prošle godine u Hrvatskoj je ubijeno 20 žena. Njih 18 ubili su partneri ili ljudi iz njihove okoline i obitelji. U zadnjih sedam godina u Hrvatskoj ubijeno je čak 156 žena. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk