Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pretukli su mladića u Šibeniku: 'Pjevao sam Hajdukove pjesme'

None Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ima podljeve ispod oba oka, ozljede nosa koju sanirali s dva šava, potom su mu nakon snimanja konstatirane ozljede ramena i nagnječenje rebara, rekao je šokirani otac pretučenog mladića (20)

Mladić (20) iz Vodica ozlijeđen je u ponedjeljak navečer na Autobusnom kolodvoru u Šibeniku u napadu 15-ak mladića

- Kriminalističko istraživanje je u tijeku - kaže policija. Navodno ga je skupina od 15 Funcuta, navijača Nogometnog kluba Šibenik, oborila na tlo i "bestijalno iscipelarila", nakon čega je teško ozlijeđen ostao ležati. Policija demantira ovu verziju priče, ali za sada ne izlazi s detaljima.

- Policija je oko19 sati dobila dojavu o tučnjavi između više ljudi na autobusnom kolodvoru. Ozljede koje je zadobio 20-godišnjak lakšeg su karaktera, dok se ostale okolnosti tek utvrđuju i o svemu će javnost biti pravovremeno izvještena - rekla nam je Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske.

'Pjevali smo Hajdukove pjesme, a onda sam dobio prijeteću poruku'

- S djevojkom sam bio u kafiću na njezinom maturalnom after partiju. Slušali smo i pjevali Hajdukove pjesme, nakon što mi je preko Instagrama stigla prijeteća poruka od jednog šibenskog Funcuta da, kako je on napisao, prestanemo sa gluposti. Odgovorio sam da nećemo više pjevati. S djevojkom sam se uputio na kolodvor jer smo imali autobus u 19 sati. Deset minuta prije polaska autobusa, dvoje Funcuta, a jedan od njih imao je fantomku prišli su mi i počeli me naguravati i udarati. Vrlo brzo došlo ih je još 10 do 12, ne sjećam se više, bacili su me na pod i iscipelarili. Iako su bili maskirani prepoznao sam njih četvoricu, jer su mi i prije prijetili – kazao je napadnuti mladić za Šibenski portal. 

Otac u šoku: Ima brojne ozljede

- Da je moj sin  pretučen javila mi je njegova djevojka. Cura je bila sva u šoku i samo mi je rekla da su ga napali na kolodvoru i da leži ispred perona. Neka gospođa potom je nazvala Hitnu pomoć koja je brzo došla. Za 20-ak minuta sa suprugom bio sam u šibenskom bolnici na Objedinjenom odjelu hitne medicinske pomoći. Ima podljeve ispod oba oka, ozljede nosa koju sanirali s dva šava, potom su mu nakon snimanja konstatirane ozljede ramena i nagnječenje rebara – ispričao je otac pretučenog mladića za Šibenski.

Otac je uvjeren da je povod napada bila činjenica da je njegov sin navijač Hajduka i pripadnik Torcide. 

'Želim da se više stane na kraj ovom huliganskom ludilu'

- Kao roditelj ogorčen sam, ali i tužan da se ovako nešto može dogoditi. Šibenik i Vodice su dva susjedna mjesta, imam puno prijatelja iz Šibenika. Ne mogu vjerovati da šibenska mladost može udariti na vodičku. Želim samo kao otac da se više stane na kraj ovom huliganskom ludilu koja vlada u našoj državi, da nijedno dijete više ne nastrada zbog pripadnosti nekom klubu - rekao je otac.

Komentari (122)
  • Funcuti mrze Torcidu, Torcida mrzi Dinamo, Dinamo mrzi Torcidu ali zato voli Funcute.

    12. 2. 2019,   14:14
  • Gdje su sad svi oni Dalmatinci koji su za Srbe tvrdili: dobili su što su tražili jer su provocirali u sportskim obilježjima kluba za koji nastupaju, pa ja pitam jer su i sad njihovi dobili što su tražili?

    12. 2. 2019,   14:30
  • Od tog nogometa i dolazi sve, ukinite to, neka igraju, bez gledatelja!

    12. 2. 2019,   14:30