Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Preuzeo rovokopač, a nije ga platio: Prijavili ga za prevaru

Kad je došlo do stečaja nad njegovom tvrtkom, iznio je nikad plaćeni rovokopač iz imovine tvrtke, te tako umanjio stečajnu masu i oštetio vjerovnike, među kojima i  Ministarstvo financija

Zadranin (51) je kao odgovorna osoba svoje tvrtke krajem 2016. godine preuzeo rovokopač od poduzeća iz Vrbovskog. Znao je da je njegova tvrtka u blokadi i da ga neće moći platiti, ali ga je svejedno uzeo i do današnjeg dana nije platio.

A kad je došlo do pokretanja stečajnog postupka nad njegovom tvrtkom, iznio je taj nikad plaćeni rovokopač iz imovine tvrtke, te tako umanjio stečajnu masu i oštetio vjerovnike, među kojima i  Ministarstvo financija i Poreznu upravu.
 
-  Na taj način je svojoj tvrtki pribavio nepripadnu imovinsku korist od oko 131 000 kuna. Protiv 51-godišnjaka se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog prijevare u gospodarskom poslovanju i prouzročenja stečaja - kažu policajci.

Kriminalističko istraživanje odradili su policajci Odjela gospodarskog kriminaliteta iz Zadra.

Komentari (4)
  • Ima li taj veliki privatnik IME I PREZIME. Ili objavljivanje imena i prezimena važi samo za stoku sitnog zuba, kako je veči dio Hrvatskih građana nazva naš pok.1.predsednik.

    31. 1. 2019,   13:35
  • pa normalno da ga iznio iz mase stečajnog postupka van jer rovokopać i nije bio njegovo vlasništvo...nemože se ovršiti nešto što nije vlasništvo ovršenog...on mora rovokopač vratiti tvrtki kojoj nije platio isti...tako je meni jedan kupio a ne platio strojeve došli ovršitelji i ovezli moje strojeve koji su inače bili pod ugovorom o najmu sa dotičnim...pa me tako država zajedno sa sudom opljačkala za 50 tisuča kuna...i nikom ništa...sudovi su največi lopovi u državi..ovršuju ono što nije vlasništvo ovršenika...umjesto da sve detaljno istraže vrate onim ćije je ta imovina...traljavi aljkavi lijeni neodgovorni treba ih kazneno goniti sudove suce zbog traljavosti pozatvarati na dugotrajnu robiju jer su predobro plačeni a ne odražuju svoj posao kako treba...sud treba utvrditi ono što ovršeniku ovršuju dali je u njegovom vlasništvu ili u najmu...

    1. 2. 2019,   09:43
  • Ja mislio da je "moj" Robyn.

    1. 2. 2019,   08:51