Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prevara: Prodali zemljište obitelji s Visa za 4 mil. kn

None Foto: I.Čagalj

Policija je u suradnji s USKOK-om uhitila voditelja Centra za socijalnu skrb Anđelka Stanojevića (62), Zvjezanu Ždero (31) i Antu Tantu (39)

Viški socijalni radnici krivotvorili su isprave i preprodali zemljište Ante i Antice Cesareo, koji žive u Kanadi, zagrebačkoj tvrtki Invenio Vita za dva milijuna kuna. Zemljište od 2, 5 hektara nalazi se u uvali udaljenoj od Komiže tri kilometra.
Tanta je od te tvrtke bio angažiran da traži zemljišta po otoku te je na ovoj prodaji utržio i oko 2,1 milijuna kuna provizije. U istrazi se pokazalo kako je Stanojević nezakonito imenovao Zvjezdanu Ždero skrbnikom raseljene komiške obitelji kako bi ona raspolagala atraktivnom nekretninom. Prijevaru je policiji prijavio Zlatko Iveković (59) iz Velike Gorice jer je za boravka u Komiži čuo da se sprema gradnja apartmana na zemljištu obitelji njegove supruge.
Nakon što su uočene nepravilnosti, Centar za socijalnu skrb Split je u rujnu 2007. godine proglasio ništavnim krivotvoreno rješenje o skrbi nad obitelji Cesareo, a sudskom odlukom sporna nekretnina vraćena je stvarnim vlasnicima. Uhićena trojka zagrebačkoj tvrki nije željela vratiti uplaćeni novac za zemljište. Završili su u utorak u Istražnom centru u Splitu.

Komentiraj, znaš da želiš!