Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prevarili ženu i uzeli joj novac: Obećali joj pomoć u liječenju

Osim što im je dala novac za "liječenje" pristala je s muškarcem sklopiti više pretplatničkih ugovora kod telefonskih operatera. Kupila je više mobitela i predala mu ih...

Porečka je policija u četvrtak dobila prijavu 50-godišnjakinje da je od 7. do 13. siječnja prevarena za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Naime, žena je putem društvene mreže stupila u kontakt s nepoznatim muškarcem koji joj je ponudio pomoć u liječenju zdravstvenih problema za iznos od nekoliko tisuća kuna. Pristala je te je drugom muškarcu, koji se predstavio kao njegov prijatelj dala novac.

Prilikom predaje novca, taj muškarac joj je ponudio ''laku'' zaradu, odnosno pozvao ju je da pođe s njim i sklopi više pretplatničkih ugovora kod telefonskih operatera, na što je žena pristala te je kupila više mobitela, koje mu je potom predala. Nakon toga ženi su pristigle obaveze plaćanja te je shvatila da su je prevarili.

Policajci traže nepoznatim počiniteljima te upozoravaju građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela.

Komentari (6)
  • Jedan moj susjed prevario ženu i ništa joj nije rekao. Ipak saznala.

    18. 1. 2019,   13:30
  • Da sve to napraviš stvarno moraš biti glup. Očito je to i zaslužila.

    18. 1. 2019,   11:10
  • Ove likove treba uhvatit i dat lekciju iz ljepog ponasanja a onda oh pustit da bi ih se uhvatilo i dalo ljekciju iz ljepog ponasanja ,nakon toga im dat lekciju iz ljepog ponadanja

    18. 1. 2019,   11:47