Obavijesti

News

Komentari 97

Pao zbog 170 kg 'trave': Čupku 7 godina, Gastona su oslobodili

Pao zbog 170 kg 'trave': Čupku 7 godina, Gastona su oslobodili
6

Na Općinskom sudu u Karlovcu danas je Goranu Hajdukoviću Čupku (44) i Draganu Pavloviću Gastonu (47) izrečena presuda za kazneno djelo neovlaštene prodaje i prometa drogama

VIDEO

Na sedam godina zatvora nepravomoćno je osuđen bivši vođa BBB Goran Hajduković Čupko (44) u ponedjeljak na Općinskom sudu u Karlovcu jer je u travnju u kombiju prevozio 170 kilograma marihuane, dok je njegov kolega, srpski državljanin Dragan Pavlović Gaston (47) jedan od vođa Delija navijačke skupine beogradske Crvene zvezde, oslobođen optužbi i pušten na slobodu. Podsjetimo dvojac se teretilo da su počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama nakon što ih je policija u travnju u blizini naplatnih kućica autoceste A1 u Karlovcu zaustavila u kombiju zagrebačkih registracijskih oznaka u kojem su pronašli ogromne količine marihuane. U kombiju su prevozili 170 kilograma marihuane pakirane u poliesterske vreće i pakete građevinskog stiropora, glumeći građevinske radnike. Policija ih je odmah uhitila i od tada se nalaze u istražnom zatvoru. Na sudu su se obojica izjasnili da se ne smatraju krivima.

Optužnicom ih se teretilo da su 17. travnja 2019. u 19,00 sati u Karlovcu, kod naplatnih postaja autoceste A1 pored križanja Ulice V. Holjevca i Ulice Banija, u teretnom vozilu marke Renault Master zagrebačke registarske oznake, radi daljnje prodaje i distribucije na ilegalnom tržištu, držali 169,22 kilograma opojne droge Cannabis Marihuana pakirane u poliesterske vreće i pakete građevinskog stiropora, i 0,05 grama opojne droge kokain, koje se nalaze na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga, te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga.

Pavlović je općinskoj državnoj odvjetnici u ponedjeljak odgovorio na pitanje da je kokain bio za osobnu upotrebu čime je izmijenjena optužnica i on je izbačen iz optužbe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Počelo je suđenje bivšem vođi BBB-a: Čupko tvrdi da je nevin
Počelo je suđenje bivšem vođi BBB-a: Čupko tvrdi da je nevin

Na samom kraju dokaznog postupka Hajduković se branio šutnjom pa je preslušana reprodukcija zvučnog zapisa sa prvog ispitivanja u Državnom odvjetništvu u Karlovcu, na kojem priznao da je za 7,500 eura pristao prevesti 170 kilograma marihuane kombijem iz Splita za Zagreb, ne otkrivajući naručitelja zbog sigurnosti svoje djece, navodeći da Pavlović nije niti znao da prevoze marihuanu, već da ga je pozvao sa sobom radi društva s opravdanjem da će mu pomoći na građevinskim radovima na vikendici u Tisnom.

– Pozvao sam Dragana da ide sa mnom u Tisno pomoći mi s građevinskim radovima. Produžili smo za Split, morao sam na dogovorenu adresu po marihuanu, a Dragan me čekao u kafiću. On nije ništa znao, tek je saznao za to kad nas je policija uhitila. Rekao sam mu oprosti. - ispričao je Goran u odvjetništvu, gdje je također iskazao da je pristao prevesti drogu zbog loše financijske situacije i osiguranja egzistencije obitelji, jer ima svoje četvero maloljetne djece i jednog posinka. Do sada je bio osuđen zbog općeopasne radnje i pokušaja ubojstva za što je služio dvogodišnju kaznu zatvora u Glini 2012. godine.

Dragan Pavlović je iznio svoju obranu, a na samom početku je predsjednici Sudskog vijeća Jasmini Štrucelj rekao da sud ništa ne vrijedi i da je već unaprijed donio odluku.

– Sve je ovo, povezano, iz iste kuhinje, a ovo s drogom mi se napakiralo, isto kao i što mi se napakiralo i sudi mi se i u tijeku je istraga za silovanje pritvorenika, kao i za to da sam više zatvorenika prebio... Od mojih 48 godina starosti, 20 sam proveo u zatvoru, osuđen sam za ubojstvo, kriminalna djela...ali sa narkoticima nikad nikakve veze nisam imao. Prije 16 godina sam počinio kazneno djelo, rukama sam ubio Dušana Markovića pripadnika krim miljea, nisam htio, ali je podlegao ozljedama. Ubio sam i Fatmira A. i za to sam oslobođen. U zatvoru sa proveo 15,5 godina, od toga 11 u potpunoj izolaciji, a prije ovog sam na slobodu izašao šest mjeseci ranije. Tijekom služenja kazne zatvora 2008. godine sam sa krivičnom psihologinjom zatvora dobio dijete i oženio se, a dijete nisam vidio deset godina, a uzdržavam i majku. Ni u ludilu, ni za kakve novce ne bih riskirao zatvor iz kojeg sam izišao šest mjeseci ranije. Nisam znao da Čupko vozi drogu, dok je on u Splitu nešto obavljao i nekoga posjetio ja sam ga čekao u kafiću, nakon čega smo krenuli natrag. - rekao je Pavlović u svojoj obrani.

Osim droge policija je u kombiju pronašala i dva pištolja marke Glock, te 53 komada streljiva koja pripadaju Hajdukoviću zbog čega je protiv njega Općinskom sudu u Karlovcu proslijeđen i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, a postupak je u tijeku na prekršajnom odjelu Općinskog suda. Inače je zaplijenjena droga najveća ove godine na području PU karlovačke.

U obrazloženju presude predsjednica sudskog vijeća Jasmina Štrucelj je kazala da je u postupku temeljem materijalnih dokaza utvrđeno da je prvookrivljeni Hajduković posjedovao drogu koju je namjeravao dalje prodati i staviti u promet, a u prilog tome je i što je bila pakirana u paketiće od jednog kilograma, kao i da je u postupku utvrđeno da je postupao s izravnom namjerom. Dodaje da je motiv kaznenog djela laka i brza zarada, a upravo je količina droge ukazala na upornost i bezobzirnost u činjenju kaznenog djela. Napomenula je da se izrečenom kaznom zatvora želi uputiti jasna poruka da se činjenje ovakvo kazneno djelo neće tolerirati. Dodala je da se oduzeta droga po pravomoćnosti postupka uništava, dok je Hajduković oslobođen plaćanja postupka s obzirom da je otac petero djece i nezaposlen, te mu se produljuje istražni zatvor.

Što se tiče drugookrivljenog Pavlovića sutkinja je obrazložila da tijekom postupka sud nije našao sumnju da bi počinio kazneno djelo za koje ga se teretilo, te da je u postupku i prvookrivljeni izričito rekao da je Pavlović nije znao što vozi u kombiju. Pavlović se također oslobađa plaćanja postupka, te mu se ukida istražni zatvor i oslobađa, a sutkinja mu je i poručila da ima više vjere u pravosudni sustav.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora