Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prevrnuo se kamion: Vozač je u teškom stanju, bori se za život

None Foto: čitatelj 24sata 4

Vozač kamiona je u teškom stanju nakon što se prevrnuo na autocesti A3 kod Okučana u petak ujutro. U nesreći nije sudjelovalo ni jedno drugo vozilo. Iz HAK-a poručuju da se promet odvija u jednom traku

Kamion koji je prevozio svinjske polovice i šunke prevrnuo se na autocesti A3 kod Okučana u petak oko 1.15 sati. 

Vozač kamiona BiH registracija N.O. (50) je teško ozlijeđen i bori se za život. On je prevezen u Opću bolnicu Nova Gradiška, no zbog ozljede glave i prsišta u petak oko 10 sati prevezli su ga u KBC Osijek. 

- On se samo odjednom prevrnuo - rekao nam je čitatelj i dodao kako u nesreći nije sudjelovalo niti jedno drugo vozilo. Iz HAK-a poručuju kako se zbog nesreće vozi samo jednim prometnim trakom. 

PU slavonsko-brodska objavila je kako 50-godišnjak nije vozio tegljač obilježenom prometnom trakom, već je kotačima zahvatio travnatu površinu, udario u smjerokazni stupić, zaštitnu ogradu i kosinu kanala. 

Policija će protiv vozača podnijeti odgovarajuću prijavu nadležnom sudu.

Komentari (59)
  • Vozim povremeno teret na kukama po cijeloj Europi i znam koliko je to zahtjevno. Ako ne prilagodite brzinu kod ulaska u zavoj, taj teret preokrene tegljač kao igračku.

    7. 12. 2018,   11:35
  • Problem je bio viseći teret ( svinjske polovice) . Kod ovakvih tereta svaki nagli pokret volanom može dovesti do nesreće !

    7. 12. 2018,   14:08
  • vozač kamiona je zadnji posao na svjetu ,radio sam to 30 godina i nikad više nebi--.a ovaj jadnik sigurno je zaspao od umora i izgubio kontrolu, to treba samo par sekundi da nisi aktivan ,i več si u kanalu ,a kad skreneš sa asvalta toliki teret je nemoguče zadržati a da se ne prevrne kamion ,eto životno je ugrožen i najvjerovatnije nikad neče više voziti ,a ovi PANDURI -MURIJA - da ih tako nazovem odmah slažu kaznenu prijavu ,kao da je to ratni zločinac ,

    7. 12. 2018,   15:59