Obavijesti

News

Komentari 38

Prevrnuti kamion izvlačili su četiri sata s čak tri dizalice

Prevrnuti kamion izvlačili su četiri sata s čak tri dizalice
24

Kako smo doznali na mjestu događaja vozač se u petak natovaren strojem, malim bagerom i građevinskim materijalom uputio iz Zagreba prema Sinju kada je zbog snijega sletio s kolnika

VIDEO

Nemojte me ništa pitati, kratko nam je rekao vozač kamiona s područja Sinja nakon što je nedjelju pomagao u četverosatnom izvlačenju svog kamiona kojim je u petak oko 15.30 sati sletio s kolnika i prevrnuo se na bok u desnom zavoju na državnoj cesti D1 kod Drežnik Grada na području općine Rakovice. Vozač u nesreći nije ozlijeđen, a kamion je ostao prevrnut u jarku dva dana tijekom kojih se organiziralo njegovo izvlačenje. S tri dizalice, dvije s područja Splita i jedne iz Otočca u nedjelju se od 11.15 sati započelo s izvlačenjem koje je potrajalo oko četiri sata zbog čega je promet tom dionicom bio u prekidu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Kod Plitvica se prevrnuo kamion s prikolicom: Izvlačile su ga tri dizalice!

Kod Plitvica se prevrnuo kamion s prikolicom: Izvlačile su ga tri dizalice! Više na http://bit.ly/2U5esr2 Reporterka: Andrea Thomas

Posted by 24sata on Sunday, 20 January 2019

Kako smo doznali na mjestu događaja vozač se u petak natovaren strojem, malim bagerom i građevinskim materijalom uputio iz Zagreba prema Sinju kada je zbog snijega na kolniku u Drežničkoj Dubravi kod Drežnik Gradu sletio s kolnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Kamion se prevrnuo uz cestu, izvukli ga tek nakon dva dana
Kamion se prevrnuo uz cestu, izvukli ga tek nakon dva dana

- Bila je neočišćena cesta i kamionom je jednostavno proklizao. Bio je stao i samo se prevrnuo na bok u jarak. Srećom vozač nije ozlijeđen, zadobio je tek posjekotinu na glavi, no šteta je jako velika. Cesta je bila skliska, bilo je desetak centimetara ugaženog snijega. Čak se i jedan automobil nakon nesreće zaletio u policijsko vozilo jer nije uspio stati - rekao nam je vozačev kolega, dodajući da su nakon nesreće cestom prošle čak tri ralice, a prije nje niti jedna, niti je cesta bila posipana solju i pijeskom. 

POGLEDAJTE GALERIJU:

Rakovica: Izvlačenje kamiona s prikolicom koji je sletio se ceste prije dva dana Rakovica: Izvlačenje kamiona s prikolicom koji je sletio se ceste prije dva dana
24
| Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/Snimio čitatelj

- Stalno imamo problema s cestom na potezu od Grabovca do Koranskog mosta, cesta je zahtjevna, a zimska služba iz Slunja je ne očisti na vrijeme, dok je na cesti od Koranskog mosta prema Prijeboju sasvim druga priča. Tamo čisti privatnik i cesta je crna, uvijek na vrijeme očišćena - rekao je vozač, dodajući i da se sav kamionski promet odvija ovom cestom radi obilaska Plitvičkih Jezera i svim kamiondžijama ovaj zavoj zadaje glavobolje jer je preoštar i smatra da bi ga trebalo ublažiti. Dodaje da su na ovom mjestu česte nesreće.

Zahtjevno izvlačenje

Na mjestu događaja vozači i djelatnici tri vučnih službi četiri sata su izvlačili prevrnuti kamion. Pomoću dizalica su kamion najprije uspjeli podići nakon čega su iz jarka povlačili na cestu. Cijeli posao su obavljali sinkronizirano premještajući sajle i vukući kamion s prikolicom sa strojem u tovarnom prostoru. 

POGLEDAJTE GALERIJU:

7
| Foto: čitatelji 24sata

- Bilo je jako zahtjevno. Na istom mjestu sam već izvlačio kamion iz jarka - rekao nam je vozač vučne službe iz Otočca koji je sudjelovao u izvlačenju.  

Pokretanje videa...

01:41

Lokalni prijevoznik nam je također rekao da se na ovoj dionici ceste često izdaju zabrane prometovanja za kamione koje se ravnaju prema vremenskoj prognozi zbog kojih on često ne može kamionima izaći na cestu iako su za to dobri uvjeti što je po njemu apsurdno, a u vrijeme ove nesreće nije bilo niti zabrane, niti je cesta bila očišćena. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović