Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prevrnuti kamion izvlačili su četiri sata s čak tri dizalice

None Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/Snimio čitatelj 24

Kako smo doznali na mjestu događaja vozač se u petak natovaren strojem, malim bagerom i građevinskim materijalom uputio iz Zagreba prema Sinju kada je zbog snijega sletio s kolnika

Nemojte me ništa pitati, kratko nam je rekao vozač kamiona s područja Sinja nakon što je nedjelju pomagao u četverosatnom izvlačenju svog kamiona kojim je u petak oko 15.30 sati sletio s kolnika i prevrnuo se na bok u desnom zavoju na državnoj cesti D1 kod Drežnik Grada na području općine Rakovice. Vozač u nesreći nije ozlijeđen, a kamion je ostao prevrnut u jarku dva dana tijekom kojih se organiziralo njegovo izvlačenje. S tri dizalice, dvije s područja Splita i jedne iz Otočca u nedjelju se od 11.15 sati započelo s izvlačenjem koje je potrajalo oko četiri sata zbog čega je promet tom dionicom bio u prekidu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Kod Plitvica se prevrnuo kamion s prikolicom: Izvlačile su ga tri dizalice!

Kod Plitvica se prevrnuo kamion s prikolicom: Izvlačile su ga tri dizalice! Više na http://bit.ly/2U5esr2 Reporterka: Andrea Thomas

Posted by 24sata on Sunday, 20 January 2019

Kako smo doznali na mjestu događaja vozač se u petak natovaren strojem, malim bagerom i građevinskim materijalom uputio iz Zagreba prema Sinju kada je zbog snijega na kolniku u Drežničkoj Dubravi kod Drežnik Gradu sletio s kolnika.

NESREĆA KOD PLITVICA Kamion se prevrnuo uz cestu, izvukli ga tek nakon dva dana

- Bila je neočišćena cesta i kamionom je jednostavno proklizao. Bio je stao i samo se prevrnuo na bok u jarak. Srećom vozač nije ozlijeđen, zadobio je tek posjekotinu na glavi, no šteta je jako velika. Cesta je bila skliska, bilo je desetak centimetara ugaženog snijega. Čak se i jedan automobil nakon nesreće zaletio u policijsko vozilo jer nije uspio stati - rekao nam je vozačev kolega, dodajući da su nakon nesreće cestom prošle čak tri ralice, a prije nje niti jedna, niti je cesta bila posipana solju i pijeskom. 

POGLEDAJTE GALERIJU:

None Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/Snimio čitatelj 24

- Stalno imamo problema s cestom na potezu od Grabovca do Koranskog mosta, cesta je zahtjevna, a zimska služba iz Slunja je ne očisti na vrijeme, dok je na cesti od Koranskog mosta prema Prijeboju sasvim druga priča. Tamo čisti privatnik i cesta je crna, uvijek na vrijeme očišćena - rekao je vozač, dodajući i da se sav kamionski promet odvija ovom cestom radi obilaska Plitvičkih Jezera i svim kamiondžijama ovaj zavoj zadaje glavobolje jer je preoštar i smatra da bi ga trebalo ublažiti. Dodaje da su na ovom mjestu česte nesreće.

Zahtjevno izvlačenje

Na mjestu događaja vozači i djelatnici tri vučnih službi četiri sata su izvlačili prevrnuti kamion. Pomoću dizalica su kamion najprije uspjeli podići nakon čega su iz jarka povlačili na cestu. Cijeli posao su obavljali sinkronizirano premještajući sajle i vukući kamion s prikolicom sa strojem u tovarnom prostoru. 

POGLEDAJTE GALERIJU:

None Foto: čitatelji 24sata 7

- Bilo je jako zahtjevno. Na istom mjestu sam već izvlačio kamion iz jarka - rekao nam je vozač vučne službe iz Otočca koji je sudjelovao u izvlačenju.  

Lokalni prijevoznik nam je također rekao da se na ovoj dionici ceste često izdaju zabrane prometovanja za kamione koje se ravnaju prema vremenskoj prognozi zbog kojih on često ne može kamionima izaći na cestu iako su za to dobri uvjeti što je po njemu apsurdno, a u vrijeme ove nesreće nije bilo niti zabrane, niti je cesta bila očišćena. 

Komentari (38)
  • Sa 3 dizalice po snijegu optimalno vrijeme izvlačenja, a svima koji misle da je to lako, neka budu vatrogasci i pokažu svoje znanje, sposobnosti i želudac na prometnim nezgodama.

    20. 1. 2019,   19:43
  • Zasto se zimskoj sluzbi iz Slunja neoduzme koncesija za ciscenje kad se problem ponavlja iz godine u godinu?

    20. 1. 2019,   16:57
  • A gdje je zastita na radu a kad se dogodi nesreca onda su drugi krvi. Prvo zimska sluzba nije odradila svoj dio posla a drugo zasto ovaj kamion nije na autocesti a trece na sto se odnosi prva recenica kako mogu ti ljudi od policije, cestara i ekipe za izvlacenje stajati pored trake za vucu koja je pod opterecenjem, da je ta traka u nekom slucaju pukla pa pola njih bi ostalo tamo bez glave to samo odrazava neprofesionalnost svih ukljucenih.

    20. 1. 2019,   19:07