Obavijesti

News

Komentari 6

Preživio: Oštricu od 30 cm samoubojici izvadili iz srca

Preživio: Oštricu od 30 cm samoubojici izvadili iz srca
6

Zagrepčanina (45) je majka s nožem u prsima našla u sobi. Liječnici su predoperativnu pripremu i sva snimanja obavili dok je nož još bio u srcu...

VIDEO

Nož je u srcu zapravo bio poput tampona i gotovo je u potpunosti zaustavio krvarenje. Pacijent je imao sreću što nitko taj nož nije izvadio prije dolaska u bolnicu jer bi u tom slučaju vrlo brzo iskrvario i umro, kaže prof. dr. Bojan Biočina, šef Kardiokirurgije KBC-a Rebro gdje su preksinoć operacijom spasili život pacijentu s nožem u srcu.
Zagrepčanin (45) se pokušao ubiti i zabio si je 30-ak centimetara dugi mesarski nož u desnu klijetku srca. Majka ga je takvoga našla u sobi, a kad ga je Hitna dovezla na Rebro, liječnici su kompletna snimanja i predoperativnu pripremu obavili dok je nož još bio u srcu. Pacijent je bio pri svijesti i komunicirao s liječnicima, a prvo je pravilo, ističe prof. dr. Biočina, ne vaditi nož prije nego pacijent dođe na operacijski stol. Nož je, jednostavno rečeno, začepio rupu na srcu. Muškarac je bio stabilan kad su ga dovezli u operacijsku salu. Liječnički tim, u kojem su bili dr. Dražen Belina kao glavni operater doc.dr. Vedran Ćorić kao asistent te dr. Mirabel Mažar i prim. dr. Višnja Ivančan kao anesteziologinje, obavio je operaciju koja je trajala sat vremena. Pacijentu su izvadili nož, a potom zašili rupu na srčanome mišiću. Prije operacije i vađenja noža priključili su pacijenta na aparat za izvantjelesni krvotok koji umjesto srca kontrolira cirkulaciju, a takav postupak je bio najsigurniji način da se situacija ne zakomplicira nakon vađenja noža.
Ovako veliki nož u srcu prof. dr. Biočina još nije vidio, a pacijent je, kaže, doista imao veliku sreću što je uopće preživio. Za razliku od njega, kaže šef Kardiokirurgije, većina ljudi koji dožive ubod u srce od toga i umre. U Policijskoj upravi zagrebačkoj su nam potvrdili da se muškarac pokušao ubiti. Majka ga je pronašla s nožem u srcu nešto prije 17 sati. Ne zna se koji su mu motivi, a doznaje se kako boluje od epilepsije i da je psihički nestabilan.
Nakon operacije je pri svijesti i leži na Odjelu intenzivne njege, a liječničke su procjene da će se u potpunosti oporaviti od ranjavanja.

DOBIO 'ŽUTU MINUTU' I UBO SE U TRBUH
PjevaČ Daleke obale Marijan Ban u kolovozu prošle godine pokušao se ubiti u svom stanu u Splitu zarivši si nož u trbuh. Poslije je kazao kako mu je došla “žuta minuta” jer 30 sati nije spavao.

PREREZAO SI ŽILE I UBO SE U SRCE
Muškarac (32) je otišao u veljači 2008. na plažu u Kaštel Štafiliću i prerezao si žile. Nije uspio pa si je zario nož u srce. Iza njega je ostala žena i troje djece.

U SEBI SU IMALI STRELICE, IGLE...
Prvo je pravilo ne vaditi strana tijela, kaže profesor Biočina. U svom dugogodišnjem stažu vidio je razne predmete zabodene u srce, poput strelica i igala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.