Obavijesti

News

Komentari 18

Preživio pad s 47. kata zgrade: 'Mislim da me sam Bog spasio'

Preživio pad s 47. kata zgrade: 'Mislim da me sam Bog spasio'

Dva brata čistila su prozore i pala. Edgar je na mjestu poginuo, a Alcides je, zahvaljujući nizu faktora preživio. Pretpostavlja se da su ga spasili zrak koji je strujao između nebodera te skela koja je 'preuzela' snagu udara...

VIDEO

Alcides Moreno (49) je 2007. pao s 47. kata nebodera i preživio. Liječnici su ga nazvali čudom. Nakon pada, prebačen je u obližnju bolnicu gdje je stavljen u stanje inducirane kome s ozljedama mozga, kralježnice i prsa, a imao je i slomljena rebra, desnu ruku i obje noge. Otada je prošao mnoge operacije.

Za seriju Morgana Freemana 'The Story of God' ispričao je sve o tragičnom događaju.

- Čistio sam prozore. Volio sam vodu i sapunicu te osjećaj kada čistač pritisneš uz prozor. Počeli bi čistiti na vrhu i čistili bi sve do dna zgrade, obožavao sam to - počinje svoju priču Alcides.

S mlađim bratom Edgarom Moreno se 7. prosinca 2007. godine pripremao za čišćenje prozora na luksuznom neboderu Solow Tower na Manhattanu.

Liftom su došli do zadnjeg kata te su se potom popeli na krov, a temperatura vani je bila oko nule. Nekoliko trenutaka kasnije dogodila se katastrofa. Edgar je na mjestu poginuo, a Alcides je, zahvaljujući nizu faktora preživio. Pretpostavlja se da su ga spasili zrak koji je strujao između nebodera te skela koja je 'preuzela' snagu udara.

- Probudio sam se iz kome tek 24. prosinca. Kraj bolničkog kreveta sjedila je moja supruga. Kad sam progovorio, liječnici su me nazvali čudom - priča Alcides.



- Kada nekoga nešto pitam, nikada ne dovršim pitanje. Neke stvari ne radim dobro. To su sve posljedice pada. Ne mogu više trčati zbog ozljede kralježnice, ali sreća je što uopće mogu hodati - kaže Moreno.

- Mislim da me Bog spasio, ali volio bih da mi odgovori na neka pitanja. Zašto ja? Je li to moja druga prilika da radim dobra djela? - pita se Alcides.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.