Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Preživio pobačaj: Imao je samo 32 cm i mislili su da je mrtav...

None Foto: Screenshot/YouTube/adeoVerlag

Njemačka: Majka je vikala da ne želi Tima i prijetila je samoubojstvom. Iako je rođen živ, liječnici su ga ostavili. Spasio ga je liječnik iz druge smjene...

Tim koji je bio poznat kao „Oldenburger Baby“ (prema gradu Oldenburg u Donjoj Saskoj)  umro je 4. siječnja. Imao je 21 godinu. Godine 1997. kada je njegova majka bila u 25. tjednu trudnoće saznala je da će dijete imati sindrom Down.

Odmah je odlučila pobaciti. Vikala je da ne želi to dijete i neka ga odmah izvade. Prijetila je i samoubojstvom odnosno da će skočiti kroz prozor. Liječnici su zbog njezinog psihičkog stanja odlučili napraviti kasni pobačaj.

No Tim je preživio. Bio je dugačak 32 centimetara i težak 690 grama. Liječnici su ga samo ostavili. Tek kada se promijenila smjena, pronašao ga je drugi liječnik. Dječak je bio jako pothlađen i mozak mu je bio teško oštećen.

Kasnije su ga posvojili Simone i Bernhard Guido. Timov život su opisali u knjizi koja je izašla na njegov 18. rođendan.

Tim nije mogao govoriti, nosio je pelene i hranili su ga na sondu. No često se igrao frizbijem i ponekad je pljeskao i vikao što je njegovim roditeljima bio znak da se veseli. 

- Jako smo tužni i ne znamo kako ćemo preživjeti gubitak našeg djeteta - poručili su Simone i Bernhard nakon Timove smrti, piše Bild. 

Komentari (103)
  • Moze li admin blokirat ovog kripla sto donosi 86 dolara ns sat na svakoj objavi?

    9. 1. 2019,   20:58
  • Majke svoju dicu neubijaju... Svaka cast posvojiteljima.. Nazalost tuzan kraj momak

    9. 1. 2019,   21:29
  • Uzas od doktora da su ga tako pustili ko smece. Pa vidjeli su valjda da dise i da ima puls i sl.? Da su reagirali bi imao manje problema.

    9. 1. 2019,   21:36