Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Preživio smaknuće i sada se ženi: Ona je mlađa 33 godine

None Foto: Facebook/Investigative Discovery

Richard Glossip (55) tvrdi da je nevin. Kaže da mu je sve namješteno i da protiv njega nema dokaza. Na njegovoj strani su i papa Franjo, Richard Branson te Susan Sarandon

Richard Glossip (55) je preživio smaknuće u zatvoru u Oklahomi 30. rujna 2015. godine. Iako je cijela procedura smaknuća opet pokrenuta, on se uskoro planira oženiti.

Leigha Jurasik (22) je uvjerena da je njezin zaručnik nevin. Ova pogrebnica i njezin odabranik će nakon vjenčanja prvi puta biti zajedno i to samo pola sata te će u prostoriji biti i stražari. Par je dosad uvijek bio razdvojen rešetkama ili staklom. Leigha je čitala o Richardovom slučaju te mu je počela pisati pisma. Njezina je obitelj u početku bila protiv te veze, a sada Richardu pisma piše i njezina majka kako bi ga što bolje upoznala. Glossip je osuđen jer je naručio ubojstvo Barrya Van Treesea, vlasnika motela u Oklahoma Cityju.

Ipak, na njegovoj su strani, osim zaručnice, su i papa Franjo, Richard Branson te Susan Sarandon. Uvjereni su u njegovu nevinost. Richard tvrdi da protiv njega nema nikakvih dokaza te da se njegova presuda temeljila na izjavi Justina Sneeda koji je ubio Barrya Van Treesea. Justin Sneed je tvrdio da ga je Richard unajmio da ubije vlasnika motela. On je, budući da je "cinkao" Richarda dobio doživotnu kaznu zatvora.

Postoje priče da se kasnije u zatvoru hvalio da je "uvalio" Richarda i tako izbjegao smrtnu kaznu. Richard je smaknuće preživio jer je zatvor nabavio krivi lijek. Glossip i dalje čeka izvršenje smrtne presude i mogao bi biti prvi zatvorenik u Oklahomi kojeg će smaknuti dušikom, piše Mirror.

 

Komentari (32)
  • " Richard je smaknuće preživio jer je zatvor nabavio krivi LIJEK"??

    30. 9. 2018,   06:57
  • Što sve čovjek neće napraviti za publicitet. I mala i roditelji su mentalno retardirano.

    30. 9. 2018,   09:51
  • Može u rvatskoj smaknuće političara???? Bez dokaza,jer nam netrebaju....

    30. 9. 2018,   08:50