Obavijesti

News

Komentari 5

Priča koja srca slama: Otac je pronašao kćer nakon 24 godine

Priča koja srca slama: Otac je pronašao kćer nakon 24 godine
4

Očajni je otac 2015. čak odlučio proširiti potragu na način da postane taksist. Na stražnji prozor automobila postavio je veliki znak da traži informacije, a dijelio je i kartice s informacijama

VIDEO

Wang Mingqing i njegova supruga Liu Dengying tražili su Qifeng još od kada je nestala kao trogodišnja djevojčica 1994. godine. U svojoj neumornoj potrazi otac je postao i taksist, sve u nadi da će mu kćer jednoga dana ući u vozilo kao putnica, piše BBC.

Qifeng je skupila u kontakt s obitelji ranije ove godine nakon što je naišla na online objavu o njemu. Kada su se našli, sav u suzama rekao joj je “Tata te voli.” Ova nevjerojatna priča obišla je čitavu Kinu, i mnogi slave ponovno sjedinjenje obitelji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nikad nisu izgubili nadu

Wang Mingqing i Liu Dengying bili su prodavači voća, i prodavali su svoju robu na štandu uz cestu u jugozapadnom gradu Chengduu. Jednog dana kada je bila posebno velika gužva Wangu je ponestalo sitniša, pa je otišao nakratko do susjednog štanda da usitni novac za mušteriju. Kada se za koju minutu vratio, kćeri mu nigdje nije bilo, javljaju kineski mediji.

Wang i njegova supruga proveli su godine u potrazi za njom po gradu i okolici, objavljivali su oglase u novinama i slali online apele. Par, koji ima još jednu kćer i sina, nikada nije napustio Chengdu, u nadi da će Qifeng jednog dana pronaći svoj put natrag k njima.

Očajni je otac 2015. čak odlučio proširiti potragu na način da postane taksist. Na stražnji prozor automobila postavio je veliki znak da traži informacije, a dijelio je i kartice s informacijama o Qifeng svakom putniku kojeg je prevozio. Kako roditelji nisu imali fotografiju nestale djevojčice, koristili su na lecima sliku njene sestre, jer su bile slične.

Njegova jedinstvena metoda privukla je pažnju kineskih medija. “Jednog dana možda upravo moja kćer bude osoba koja će mi sjesti u auto”, rekao je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sama se prepoznala na skici

Tijekom godina kineska je policija identificirala nekoliko žena koje su mogle biti Qifeng, no DNK testiranje pokazalo bi svaki put da se ne radi o njegovoj kćeri. Ali krajem prošle godine napokon je došlo do pomaka, kada je policijski stručnjak za skice pročitao o Wangu i odlučio napraviti crtež kako bi Qifeng mogla izgledati kao odrasla žena. Crtež je zatim proslijeđen preko interneta.

Tisućama kilometara dalje, na drugoj strani države, žena po imenu Kang Ying ugledala je crtež, i šokirala se koliko liči na nju. Ona je usvojena, a odgojili su je novi roditelji u gradu udaljenom samo 20 km, javljaju kineski mediji. Njena posvojiteljska obitelj rekla joj je kako je bila pronađena uz cestu u Chengduu kao malo dijete.

Kontaktirala je Wanga početkom ove godine, i otkrila da dijeli neke neuobičajene karakteristike s njegovom nestalom kćeri, poput malenog ožiljka na čelu i sklonosti da joj bude zlo kad god zaplače. Brzo su zakazali DNK testiranje. Ovog puta, rezultati su bili pozitivni – Wang je napokon pronašao svoje davno izgubljeno dijete.

“Moj 24 godine dug trud nije bio uzaludan!"

U ponedjeljak su Wang i Kang Ying po prvi put pričali preko aplikacije za glasovne poruke.

- Od sada nadalje, tata je ovdje, ne moraš brinuti ni o čemu, tata će ti pomoći - rekao je Wang. Podijelio je vijest sa svojim prijateljima na društvenim medijima, rekavši im: “Moj 24 godine dug trud nije bio uzaludan! Pronađena mi je kćer – hvala svima.”

U utorak obitelj se i fizički ponovo sjedinila kada je Kang Ying, koja živi u sjevernoj provinciji Jilin, doletjela u Chengdu sa svojim suprugom, sinom i kćeri. Nestala kćer i njena majka čvrsto su se zagrlile i plakale kada su se ponovo vidjele, a brzo im se priodružio i ostatak obitelji.

- Cijeli svijet mi je govorio da nemam majku, ali imam! - rekla je uplakana Kang Ying.

- Ne mogu vam reći koliko kroz koliko smo nade, razočaranja i očajanja prošli u protekle 24 godine. Sada se napokon možemo ponovo sastati- prenijeli su lokalni mediji Wangovu izjavu.


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.