Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Priča nas je dirnula. Dječak će sutra dobiti osobnog asistenta'

Na inicijativu Grada Slavonskog Broda dječak prvog razreda Osnovne škole Bogoslav Šulek koji je pomoćnika u nastavi trebao dijeliti s još dvoje djece, od sutra dobiva svog osobnog pomoćnika...

Priča o dječaku i njegovim roditeljima koji su se razočarali prvog dana škole, jer ih nije dočekao osobni asistent u nastavi dirnula je mnoge, ali i potakla mjerodavne da promjene situciju. U utorak poslije podne iz Grada Slavonskog Broda stiglo je pripćenje kojim se kaže da je problem riješen.

Iz Grada su priopćili: Nastojeći osigurati najbolje moguće uvjete svakom učeniku, Grad Slavonski Brod je uslijed novonastalih okolnosti, kojima je oslobođeno mjesto pomoćnika u nastavi u OŠ Hugo Badalić, uputio Zahtjev prema Ministarstvu znanosti i obrazovanja temeljem čega je dječaku prvog razreda osnovne škole Bogoslav Šulek odobren osobni pomoćnik u nastavi

Na inicijativu Grada Slavonskog Broda dječak prvog razreda Osnovne škole Bogoslav Šulek koji je pomoćnika u nastavi trebao dijeliti s još dvoje djece, od sutra dobiva svog osobnog pomoćnika.

POGLEDAJTE VIDEO:

Naime, potaknut informacijom ravnateljice OŠ Hugo Badalić o izostanku s nastave dvije sestre kojima je za školsku godinu 2019./2020. dodijeljen pomoćnik u nastavi, a za koje su postojale opravdane indicije da su s obitelji odselile iz Hrvatske, Grad Slavonski Brod odmah je poduzeo sve kako bi utvrdio realno stanje, imajući u vidu slučaj dječaka koji je posljednja dva dana privukao pozornost javnosti.

Nakon što je od strane ravnateljice OŠ Hugo Badalić provjereno da je obitelj odselila iz Slavonskog Broda, nastojeći izaći u susret dječaku prvog razreda OŠ Bogoslav Šulek koji je pomoćnika u nastavi trebao dijeliti s još dvoje djece, Grad Slavonski Brod promptno je kontaktirao Ministarstvo znanosti i obrazovanja te ih obavijestio o novonastalim okolnostima uz molbu da se pomoćnik preusmjeri dječaku u Osnovnoj školi Bogoslav Šulek.

PRVAŠIĆ KRENUO NA NASTAVU Ravnateljica o mališanu: Ako je to naš propust, prihvaćamo ga

Zahvaljujući inicijativi Grada Slavonskog Broda te brzoj reakciji resornog Ministarstva koje je prepoznalo ovu priliku, dječaku je dodijeljen osobni pomoćnik u nastavi koji će mu već od sutra pomagati u svakodnevnim školskim obvezama.

- Iznimno nam je drago što smo uspjeli izaći u susret dječaku čija nas je priča sve dirnula. Zahvaljujem ravnateljici što nam je skrenula pozornost na ovu priliku, ali i Ministarstvu koje je brzom reakcijom odobrilo naš prijedlog - izjavio je gradonačelnik Slavonskog Broda dr. Mirko Duspara.

Tema: Hrvatska

Komentari (14)
  • Klasika....da nije u medijima zavrsilo...djecaku i obitelji svako dobro ali nacin rjesavanja je otuzan...sistematicnost i priprema 0. Sve na horuk i improvizacija...zakljucak- samo prozivanje u medijima izaziva promjenu- obilazenje saltera i postovanje propisa ce vam dati...🤭💪

    10. 9. 2019,   22:55
  • ova prica bi dirnula svakoga posebno nas koji imamo dite sa posebnim potrebama..izdrzite roditelji sritno vam kao i vasem sinu..sritno djecace maleni 🙋

    10. 9. 2019,   23:29
  • Asistenta treba imati svako dijete kojemu je isti potreban, a ne da mediji rješavaju ovako delikatne situacije.

    10. 9. 2019,   22:59