Obavijesti

News

Komentari 6

'Pričao sam s našim vojnicima u Afganistanu, oni su dobro'

'Pričao sam s našim vojnicima u Afganistanu, oni su dobro'
1

S vojnicima koji su bili u helikopteru koji se srušio u Afganistanu razgovarao je ministar Božinović. Jednog su pustili iz bolnice, a drugog zadržali na pretragama

VIDEO

Ministar obrane Davor Božinović u četvrtak se čuo sa dva hrvatska vojnik, koji su bili u helikopteru afganistanske vojske (ANA) koji se prevrnuo pri slijetanju. U priopćenju MORH-a stoji kako je nesreću skrivio niz nesretnih okolnosti i veliki oblak prašine zbog kojeg pilot nije dobro vidio. U helikopteru su bila dvojica pripadnika mentorskog tima iz hrvatskog kontingenta u ISAF-u, trojica pripadnika ISAF-a, tri pripadnika ANA-e i prevoditelj. 

- Jutros sam razgovarao s pukovnikom Michaelom Križancem i narednikom Stjepanom Vargašem. Pukovnik Križanec je otpušten iz bolnice, a narednik Vargaš je bio upućen na liječničke pretrage koje su pokazale da mu je stanje dobro, iako je kratko vrijeme bio bez svijesti - rekao je Božinović. 

I dok će pukovnik Križanec ostati u Afganistanu, o naredniku Vargašu tek će donijeti odluku. Božinović je kazao da razmišljaju i o tome hoće li ga povući iz misije. 

- Opet se pokazalo da se naši vojnici znaju čuvati i u najopasnijim događajima i pobrinuti se za sebe - rekao je ministar Božinović, dodavši da je, nažalost, u toj nesreći bilo pripadnika iz drugih zemalja koji su prošli mnogo gore od naših. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.