Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pride u Copacabani prošao u znaku žrtava pariškog napada

None Foto: 24sata Video 5

Kiša, odroni zemlje i teroristički napad u Parizu nisu zaustavili Gay Pride koji se održao u Copacabani da širi riječi jedinstva i raznolikosti. Edith Piaf otvorila je Pride

Iako je svijet ostao u šoku nakon terorističkog napada na Pariz, to nije spriječilo okupljene na godišnjem Prideu u Copacabani da ne odaju počast žrtvama terorista i žrtvama mržnje, te da pošalju poruku mira i jedinstva.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako je okupljenima, na otvaranju povorke, rekao 'drag' izvođač obučen kao Edith Piaf, ne smijemo zaboraviti žrtve koje su se dogodile ovdje u Espritu Santu i žrtve u Parizu. Iako smo sretni što smo živi, ne smijemo zaboraviti gubitke koje su pretrpjele obitelji u Parizu, kao što smo i mi ovdje pretrpjeli gubitke.

Tema ovogodišnje parade bila je "riječi nanose ozljede, nasilje ubija".

Jedan od izvođača na ovogodišnjoj povorci je rekao da je tema njegovog kostima tigar, jer tigar označava hrabrost, a to je poruka Pridea hrabrost.

Komentari (7)
  • svijet lagano odlazi u krasni k....

    17. 11. 2015,   22:56
  • sotonisticko slavlje.

    18. 11. 2015,   07:30
  • Najveći sponzori gay udruga su Saudijska Arabija, Katar i monarhije s Bliskog istoka. Pitate se zašto? Zbrojite 2 i 2, jer oni već odavno jesu...

    17. 11. 2015,   23:04