Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Prihvaćanjem Konvencije pljunuli su katolicima u lice'

None Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Još postoje i naši narodni zastupnici u Hrvatskom saboru koji ne smiju, ako su vjernici, dati svoj glas za tu ratifikaciju, poručio je Košić u katedrali Uzvišenja svetog Križa u Sisku

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je na Nedjelju muke Gospodnje, Cvjetnicu, u katedrali Uzvišenja svetog Križa u Sisku, svečano misno slavlje kojem je prethodio blagoslov maslinovih grančica i procesija kroz Gradski park, kao spomen Isusova ulaska u Jeruzalem.

Biskup je upozorio kako se i danas Krista razapinje kada se ponižava, vrijeđa i progoni Crkvu, piše Jutarnji list. 

- Naša Vlada, i predsjednik i ministri, svojim prihvaćanjem Istanbulske konvencije pljunuli su nama katolicima u lice, ali još postoje i naši narodni zastupnici u Hrvatskom saboru koji ne smiju, ako su vjernici, dati svoj glas za tu ratifikaciju. Ne smiju to ni oni koji su nevjernici, zbog pravnih i moralnih razloga i zato što bi se time prihvatio nadzakon koji bi nadzirao domaće zakone. A radi se o duboko nekršćanskom zakonu i, kako je rekao predsjednik HBK, oni koji to zlo podupiru sami sebe ekskomuniciraju iz Katoličke crkve. Molimo se, braćo i sestre, i dalje da to zlo ne prevlada - kazao je biskup Košić. 

Komentari (520)
  • Znači, po ovome "božjem slugi", kažnjavanje krkana zbog marisanja žena je "pljuvanje katolicima u lice"? Stari, ak si ti katolik i pravi vjernik, tada sam ja Papa...

    25. 3. 2018,   19:31
  • Svezi glede povećanja minimalne plaće na 4.000,00 kn neto, potplaćenih radnika, ovršenih i gladnih građana, ne isplaćivanja plaća, beskućnika te iseljavanja mladih naš kler uporno šuti.

    25. 3. 2018,   19:06
  • Tko si ti Kosicu da odredjes kako tko mora misliti? Ti koji zene nazivas drugotnima, koji sa oltara umjesto propovjedi rigas zlo i pravdas fasizam...ma srami se!!!

    25. 3. 2018,   19:27