Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prijatelji ga nisu zaboravili: Oni koje je zadužio dali tisuće eura

None Foto: 24sata/24sata

Na zagrebačkom Županijskom sudu se doznaje da je jamčevina uplaćena na sudski račun te da je za 15 sati zakazano ročište. Todorić mora položiti putovnicu i ne smije iz Zagreba

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić mogao bi za koji sat napustiti Remetinec i sa svojim odvjetnicima na slobodi pripremati obrane u predmetima Agrokor i Nexus.

Todoriću odobreno milijun eura jamčevine: Ovo mu je prvi izlazak iz zatvora nakon saslušanja!

Todoriću odobreno milijun eura jamčevine: Ovo mu je prvi izlazak iz zatvora nakon saslušanja! Reporterka: Monika Menčik

Posted by 24sata on Tuesday, November 20, 2018
U pet dana Todorić sakupio milijun eura i izlazi iz Remetinca PRIKUPILI MILIJUN EURA U pritvoru bio 13 dana: Ivica Todorić izašao iz Remetinca

Podsjećamo, po povratku iz Engleske gazda je imao 118.000 funti, no da bi izašao iz zatvora trebalo mu je još 6,5 milijuna kuna. Obitelj i prijatelji uskočili su koliko je tko mogao, a kako neslužbeno doznajemo uskočili su i ljudi koje je na neki način zadužio i sam ponudili pomoć. I to ne verbalnu već u kešu i to u iznosima od nekoliko desetaka tisuća eura. Bilo ih je iz Slavonije pa i iz Bosne i Hercegovine. 

GAZDALICA Prijatelji stari, gdje ste? Ivica traži pomoć kako bi izašao van

Porijeklo novca koji je uplaćen za jamčevinu sud ne zanima, ali bi se time mogle pozabaviti neke druge institucije. Primjerice, poreznici.

Podsjećamo, Britanci su Ivicu Todorića prije 13 dana, nakon godine dana boravka u Londonu, izručili Hrvatskoj te su ga iste večeri dovezli u zagrebački zatvor jer mu je sudac istrage odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Kako su svi svjedoci osim jednog koji je nedostupan, ispitani, tužiteljstvo je istražnom sucu predložilo da ga u istražni zatvor pošalje zbog opasnosti od bijega.

ČAK MU PJEVAJU I PJESMICE Todorića zezaju u Remetincu: 'Osudit će te na 19,99 godina!'

Sudac istrage prihvatio je prijedlog unatoč tome što su Todorićevi odvjetnici ponudili 118.000 funti jamčevine kako bi se branio sa slobode. Njihovu žalbu prihvatilo je izvanraspravno vijeće i odredilo kako se Gazda može braniti sa slobode čim skupi 7,5 milijuna kuna jamčevine. 

- Ima prijatelje, ali milijun eura nije mala stavka. Imam i ja puno prijatelja, ali ne znam koji bi to mogao. On možda ima neke bolje - rekao je prošli tjedan Todorićev odvjetnik Čedo Prodanović.

Tema: Hrvatska

Komentari (109)
  • ovo je samo predstava za maloumne..on je od pocetka imao taj novac

    20. 11. 2018,   14:51
  • ma je*** mater ovoj blesavoj državi . Kakva jamčevina, kakvo pomilovanje....pokakako se kao i ostali njemu slični na glave svih građana ove pripizdine od države

    20. 11. 2018,   15:09
  • Ima puno "prijatelja" .zasigurno nebi svi stali u Remetinec

    20. 11. 2018,   15:04