Obavijesti

Promo sadržaj

Prijave za subvencionirane stambene kredite

Prijave za subvencionirane stambene kredite
1

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) i ove će godine u suradnji s kreditnim institucijama provesti program subvencioniranja dijela stambenih kredita za mlade

Do sada je čak 5.286 obitelji riješilo stambeno pitanje uz program subvencioniranja stambenih kredita za mlade, uz vrlo visokih 97 posto odobrenih zahtjeva. Zašto čekati? Krenite i vi u rješavanje svog stambenog pitanja i prijavite se na vrijeme!

Što treba znati?

Ovogodišnji uvjeti postali su poznati iz poziva kreditnim institucijama koji je održan krajem srpnja. Ponovno će se odobriti sve prijave koje budu ispunjavale zadane uvjete, a natječaj će trajati najmanje tri tjedna. Na natječaj se mogu prijaviti svi mlađi od 45 godina koji u svom vlasništvu nemaju stan ili kuću, ili oni koji postojeći dom žele zamijeniti za veći. 

Subvencija će se produljiti za dvije dodatne godine za svako novorođeno dijete za vrijeme trajanja subvencije, a novost je i da će se produljiti za dodatnu godinu dana za svako dijete koje prijavitelj ima u vrijeme prijave za kredit. Ako, primjerice, već sad imate dvoje djece, osnovno trajanje subvencije neće biti pet godina već sedam. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Također, dodatno se produžuje rok subvencioniranja kredita za dvije godine ako podnositelj zahtjeva ili član njegova obiteljskog kućanstva ima utvrđeni invaliditet veći od 50% tjelesnog oštećenja te je isti član Hrvatskog registra o osobama sa invaliditetom.

Na koji iznos subvencija i trajanje kredita možemo računati?

Minimalno trajanje kredita je 15 godina, a najveća moguća cijena koja će biti subvencionirana je 1.500 eura po kvadratnome metru, odnosno ukupno 100.000 eura. I ove godine moguće je kupiti stan i kupiti ili izgraditi kuću, a visina subvencije ovisit će o indeksu razvijenosti mjesta na kojem se nekretnina kupuje, odnosno gradi te će se prema tome kretati od 30 do 51 posto iznosa rate kredita.

OTP banka nudi kredit bez troška procjene nekretnine i police osiguranja života te bez naknade za obradu kredita ili prijevremeni povrat uz mogućnost ugovaranja iznosa kredita do 100% procijenjene vrijednosti nekretnine koja se daje u zalog.   

Kamatna stopa za kredite u kunama i eurima je fiksna 2,39% za prvih 5 godina, nakon toga promjenjiva 2,50% (EKS 2,54%). 

Promjenjiva kamatna stopa izračunata je kao zbroj šestomjesečne Nacionalne referentne stope – NRS1, koja na dan 01.07.2019. godine za valutu EUR iznosi 0,34%, a za valutu HRK 0,41% i fiksnog dijela promjenjive kamatne stope. EKS je izračunat na iznos kredita od 100.000 EUR/750.000 HRK uz rok otplate kredita od 30 godina, uz navedenu kamatnu stopu te bez naknade za obradu kredita. U izračun EKS-a su uključeni troškovi police osiguranja nekretnine u iznosu 30 eura godišnje te interkalarna kamata za jedan mjesec.

Prijava

Ako zadovoljavate kriterije programa i želite riješiti svoje stambeno pitanje, a već ste odabrali novu nekretninu ili zemljište za granju, obratite se OTP banci. Pribavite potrebnu dokumentaciju, predajte svoj zahtjev za subvencionirani stambeni kredit na vrijeme i uživajte u svom novom domu u godinama koje su pred vama.
 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj

Geotermalna energija može postati hrvatska dobitna karta
PROMO

Geotermalna energija može postati hrvatska dobitna karta

Stižu pohvale iz Europske unije: Kada je u pitanju geotermalna energija, Hrvatska je primjer dobre prakse.
Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince