Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prijavili Bandića i Puh DORH-u jer ih sumnjiče za korupciju

None Foto: Jurica Galoic/PIXSELL 6

Prijava je podnesena zbog suspektnog zaposlenja brata Marije Puh u ZET-u svega nekoliko mjeseci prije njezina prelaska u Bandićev klub, rekao je čelnik stranke Sinčić

Predstavnici Živog zida na čelu s predsjednikom stranke Ivanom Viliborom Sinčićem predali su u srijedu Državnom odvjetništvu kaznenu prijavu zbog sumnje u političku korupciju protiv gradonačelnika Milana Bandića i saborske zastupnice Marije Puh.

Prijava je podnesena zbog suspektnog zaposlenja brata Marije Puh u ZET-u svega nekoliko mjeseci prije njezina prelaska u Bandićev klub, a pojavi li se indicija da je u tom slučaju bilo i davanja mita, nadopunit ćemo prijavu, najavio je Sinčić.

Podnošenje kaznene prijave je korak u borbi protiv korupcije, koja ugrožava višestranačku demokraciju, istaknuo je Sinčić upitavši "kakva je to demokracija u kojoj netko može biti izabran na socijaldemokratskoj platformi, pa je mjesec iza toga liberal, pa malo nekakav centar, pa na demokršćanstvu i natrag". 

- To samo potvrđuje da su Hrvatskoj potrebne duboke i korjenite reforme na svim poljima. Znamo da je nagore pravosuđe, ali treba poraditi na izbornom zakonu i cijelom političkom sustavu koji bi trebao onemogućiti i strogo kažnjavati takve događaje. Mi ćemo predati kaznenu prijavu i nadamo se da će DORH napraviti svoje i podignuti optužnicu - rekao je Sinčić.

Dodao je kako zbog Zakona o zaštiti osobnih podataka ne mogu doći do nekih informacija, ali DORH može pa su ga i uputili da ih na nekim mjestima traži i pronađe.

Upitan o Bandićevoj tvrdnji da Živi zid na njemu skuplja političke bodove, Sinčić je odvratio kako je Bandić, da je Hrvatska pravna država, trebao već davno završiti vladanje Zagrebom.

Glavni tajnik Živog zida Tihomir Lukanić poručio je kako se ne može dopustiti da Hrvatski sabor postane tržnica na kojoj će novac i usluge biti vrjedniji od demokratskog sustava.

- Nije to nogometni 'mercato' da se u vrijeme prijelaznih rokova trguje i licitira. Izgleda da su se gospoda malo zaigrala i zaboravila na neke odredbe Kaznenog zakona - kazao je Lukanić.

Komentari (53)
  • ima li miki dvojno

    7. 11. 2018,   15:52
  • sinčiću daj pusti "čovjeka" da barem izliječi nogu pa ga onda tuži

    7. 11. 2018,   15:02
  • Pa će se sada naći neko domoljubno&socijaldemokratsko parizer komentatorče i reći da je i ovo "populizam", riječ koju najčešće rabi hade3ej&assdepej bratstvo kada netko radi nešto za narod a protiv vladajućih političarskih bitangi...

    7. 11. 2018,   16:36