Obavijesti

News

Komentari 104

Zlostavljale ih vjeroučiteljica i učiteljica razredne nastave...

Zlostavljale ih vjeroučiteljica i učiteljica razredne nastave...
1

NOVI DETALJI Istarska policija potvrdila je da su, osim prijave protiv učiteljica zbog udaranja đaka i vrijeđanja, roditelji podnijeli još dvije prijave zato jer učitelji nisu reagirali na vršnjačko nasilje

VIDEO

Nastavak priče o zlostavljanjima u medulinskoj osnovnoj školi dobio je svoj epilog. Naime, prijavljena su dva odvojena slučaja zlostavljanja učenika, od kojih jedan bio u područnoj školi u Šišanu te još jedan slučaj u Medulinu. Riječ je o matičnoj i područnoj školi. To nam je potvrdio i načelnik Općine Medulin, Goran Buić.

- Da, riječ je o dva zasebna slučaja, na žalost. Niti ja do utorka nisam bio dobro upoznat s detaljima. Riječ je i o dvije profesorice koje su prijavljene. Jedna prijava je išla od strane roditelja, a druga od strane škole - rekao je Buić. Jedna od njih je vjeroučiteljica, a druga učiteljica razredne nastave.

'Ravnateljica je dala ostavku, nasilje u školi prijavili roditelji'
'Ravnateljica je dala ostavku, nasilje u školi prijavili roditelji'

Naši napori da se oko slučaja oglasi v.d. ravnateljica škole nisu urodili plodom, tek su rekli da je na već dogovorenom službenom putu u Zagrebu i da ne daje izjave. No, osim ta dva slučaja,čini se da u školi koja je preko noći postala 'škola slučaj', doista nedostaje adekvatnog kadra jer policija ima zabilježena još dva slučaja prijave roditelja da učiteljice nisu pravodobno reagirale na vršnjačko nasilje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Osim slučaja podignute optužnice za 47-godišnju djelatnicu škole, postoje još tri prijave u toj školi. Riječ je o neprimjerenom ponašanju učiteljice te o potom dvije prijave roditelja za nereagiranje profesora na vršnjačko nasilje. Izvidi su u tijeku - rekla je glasnogovornica PU Istarske, Nataša Vitasović.

Učiteljica udarala djecu: Prijeti joj kazna od 5 godina zatvora
Učiteljica udarala djecu: Prijeti joj kazna od 5 godina zatvora

Podsjetimo, nakon što je Općinsko državno odvjetništvo u Puli podiglo optužnicu protiv 47-godišnje učiteljice koju se tereti da je od rujna prošle godine do siječnja ove udarala petero malodobnih učenika, u javnost je procurila i druga prijava.

- Riječ je o slučajevima koji su se dogodili u istom razdoblju, dakle prošle godine. U drugom slučaju u medulinskoj školi riječ je o učiteljici razredne nastave koja je udaljena s radnog mjesta - rekao je načelnik Buić. Neslužbeno doznajemo da su učenici u toj školi trpjeli teške uvrede poput: glup si, nisi sposoban.., a nije izostajalo niti ismijavanje te omalovažavanje učenika.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću
POSTIZBORNI PREGOVORI

Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1