Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prijavili gradonačelnicu Siska, namještala milijunski posao?

None Foto: Nikola Čutuk/Pixsell

Iz sisačkog HDZ-a navode kako se njihova kaznena prijava temelji na mailovima gradonačelnice, kojima lobira kod bivšeg čelnika HŽ Infrastrukture Darka Peričića

Oporbene stranke u sisačkom Gradskom vijeću podnijele su Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku kaznenu prijavu protiv sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček (SDP), zbog višemilijunskog pogodovanja i namještanja poslova, javlja HRT. 

Iz sisačkog HDZ-a navode kako se njihova kaznena prijava temelji na mailovima gradonačelnice, kojima lobira kod bivšeg čelnika HŽ Infrastrukture Darka Peričića, da se radovi demontaže dijela željezničke pruge između Siska i Karlovca, vrijedni desetak milijuna kuna, dodijele Udruzi "Kopa Beach", čiji su članovi bliski SDP-u. 

"Kopa Beach" je utemeljena samo sedam dana prije potpisivanja ugovora s HŽ Infrastrukturom, a mail je gradonačelnica u HŽ poslala dva tjedna prije osnutka te Udruge, tvrdi predsjednik sisačkog HDZ-a Željko Krapljan.

Komentari (128)
  • Gnjusne laži, nema u našem rječniku pojam 'višemilijunsko pogodovanje i namještanje poslova'. U Hrvatskoj se to ne može dogoditi, ovdje su sve fini i pošteni ljudi na vodećim pozicijama.

    26. 8. 2014,   22:38
  • Marina bude dobila cimericu

    26. 8. 2014,   22:31
  • ako ju izbace iz sdp-a može se priključiti u ORAH (skupa s Marinom) !

    26. 8. 2014,   22:43